SATURDAY MARKET: Made by Lennebelle

Elke zaterdag een leuke webwinkel. Deze week: Made by Lennebelle

Zelfs de prachtige Amerikaanse winkelketen Anthropologie verkoopt binnenkort de kettingen van illustrator en sieradenontwerper Lenneke Kooijman. Gelukkig kunnen wij ze hier gewoon via haar eigen webshop bestellen.

Hoe zou je jezelf, de vrouw achter Lennebelle, omschrijven? Hoe is je sieradenlijn ontstaan? “Ik noem het vaak ‘serendipity’. Mijn eerste bedels vond ik op een antiekmarkt. Bij het knusse brei-en-garen-winkeltje bij mij om de hoek, verkochten ze garen in alle kleuren en dat werd het herkenbare kwastje. De buisjes kwamen er later bij. Een vriendin met haar eigen mode-agentschap zorgde voor de eerste verkooppunten en zo is het balletje gaan rollen.”

Wie inspireren jou en waarom? “Dat zijn er nogal wat. Meestal post ik erover op mijn blog (www.alittlehamster.com). Ze inspireren me vooral vanwege een duidelijke eigen stijl. Het zorgt ervoor dat ik ook graag ‘dicht bij mezelf’ blijf met de dingen die ik doe en maak. Een aantal voorbeelden; vriendin en fotografe Sophia van den Hoek (www.sophiavandenhoek.nl), Monique van sieradenmerk MHL Studio (http://www.studio-mhl.com/), Petra en Marijke van de winkel Restored in Amsterdam (http://restored.nl/), Marije Vogelzang van restaurant Proef (http://www.marijevogelzang.nl), medebloggers Irene van Bloesem (http://www.bloesem.blogs.com/) en Pia van Pia Jane Bijkerk (http://blog.piajanebijkerk.com/)

Je haalt materialen van over de hele wereld. In welke landen vind je de mooiste dingen? “Tijdens een lange reis door Azië heb ik veel mooie bedels, parels en kralen gevonden, met name in Thailand en Indonesië. De volgende reis is waarschijnlijk naar Nepal. Naast materialen gaat het vooral om inspiratie. De kleuren en vormen, ik hoop daar in de toekomst meer mee te gaan doen. En ik wil nu ook met vergulde sieraden gaan werken. Het staat voor mijn gevoel allemaal nog in de kinderschoenen en ik denk dat het zich nog verder zal ontwikkelen.”

www.lennebelle.com

Op zoek naar meer leuke webwinkels? Ga naar Flow Startpagina: www.startpagina.nl/flow

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>