SATURDAY MARKET (38): POM-Amsterdam

Elke zaterdag een leuke webwinkel. Deze week: POM-Amsterdam

Het allerliefst willen de zussen Liesbeth en Violet dan hun frisse en vrolijke POM-sjaals over de hele wereld te krijgen zijn. Hun motto: ‘Make everyday a happy day’. Liesbeth: “Een POM-sjaal moet een glimlach op je gezicht brengen.”

Hoe ben je op het idee van deze sjaals gekomen?

“In december 2010 heb ik voor wat vrienden shawls gemaakt en die verkocht tijdens een speciale koopavond. Dat idee ontstond weer toen ik zelf shawls maakte en dacht dat dat een handige bijverdienste kon zijn en een origineel cadeau voor de feestdagen. Ik had net mijn baan bij de HEMA op de afdeling inkoop interieurtextiel opgezegd, en was erg op zoek naar wat ik wilde en kon. Ik kroop achter de naaimachine en mijn zus, als grafisch ontwerper, ontwierp een huisstijl.”

Was het moeilijk om een mooie website te maken?

“Dat was inderdaad een pittige klus. Samen hebben we het ontwerp gemaakt en een paar fantastische fotoshoots gehouden. Dat heeft de uitstraling bepaald. Uiteindelijk is het geheel gebouwd door een goede vriend, wat behoorlijk wat avonden, nachten en nervous breakdowns heeft gekost. Maar hij en wij zijn nu enorm blij.”

Wat doe je er naast?

“Violet freelancet er naast, en ik zit er full time in. En dat is meer dan een 40-urige werkweek!”

Wat maakt POM uniek?

“De vorm is in de eerste instantie natuurlijk het meest unieke. De asymmetrische vorm maakt de shawl handig draagbaar: je voor een driehoekige shawl extra omslagmateriaal.Verder typeert een POM-shawl zicht door de bies; pommetjes, een stoere strakke bies of Marokkaans handwerk. Tot slot hebben we als doel dat de shawls wat stoer vallen, dat kan door gebruik van de biezen die meer volume geven, of door stevige stoffen. We gebruiken zo min mogelijk ‘fliebelstofjes’, zodat je echt een accessoire draagt, eentje die gezien mag worden.” www.pom-amsterdam.nl

Op zoek naar meer leuke webwinkels? Ga naar Flow Startpagina: www.startpagina.nl/flow

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>