SATURDAY MARKET (59): Eye Snacks

Ingrid van den Brand is beeldend kunstenaar en fotografe van beroep. Het liefst experimenteert ze met allerlei materialen. In haar shop met kunstzinnige creaties vind je nu naast foto’s bijvoorbeeld ook veel borduurwerk.

Waar is jouw creatieve achtergrond?

”Ik ben oudste uit een gezin van vier kinderen met een Chinees-Indonesische moeder en Nederlandse vader. Mijn ouders waren beiden creatief en we hadden een grote werkplaats aan huis waarin mijn vader na het werk houten meubels ontwierp. Als we een etui nodig hadden voor het nieuwe schooljaar, had hij nog wel ergens stukjes leer liggen. Mijn moeder kon prachtig tekenen en was opgeleid als coupeuse, zodat ze vaak kleding voor ons maakte. Beiden stimuleerden creativiteit door bijvoorbeeld altijd een zelfgemaakt cadeautje te vragen op hun verjaardag. Uiteindelijk heb ik de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg gedaan en daarna het S.A.S.K. in België waar ik de Pierre Cox-prijs kreeg voor mijn afstudeerwerk.”

Wanneer en waarom begon je met deze shop?

“Ongeveer een half jaar geleden. Het gaf me geen voldoening meer om alleen grote fotowerken te maken. Ik miste het om met mijn handen te werken. Omdat ik altijd met fotografie aan het experimenteren was, ben ik op een gegeven moment ook in de afdrukken gaan naaien nadat ik van mijn moeder een aantal zakken met wol, garen, borduursels en wat al niet meer kreeg. Zo ben ik steeds meer met textiel gaan werken en minder met alleen fotografie.”

Waar haal je het meeste plezier uit?

Vooral het zelf uitvoeren van ideeën is heerlijk, en dan experimenteren met allerlei materialen. Ik vind bijvoorbeeld veel spullen op rommelmarkten. En toen mijn ouders snel na elkaar overleden, vond ik veel restmaterialen in het ouderlijk huis. Ik geniet er écht van om daar helemaal met de hand een nieuw uniek stuk mee te creëren. Dat is zo veel persoonlijker dan je grote fotowerk in oplage bij een bedrijf te laten afdrukken.”

http://eyesnacks.nl

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>