SATURDAY MARKET (68): MUSwerk

Vrolijk en met humor, zo zijn de ontwerpen van Joscha Keijl voor haar webwinkel vol stempels en kaartjes.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven allemaal?

In 2011 heb ik MUSwerk opgericht. Ik maak logo’s, huisstijlen, zeefdrukken en geboortekaarten en ik heb een samenwerkingsverband met Marieke Tol van T-A-K.nl. Samen werken we aan het jaszakschattenproject, over wat mensen (groot en klein) in hun zakken bewaren. Rondom dit thema hebben we diverse workshops gegeven. De laatste workshops waren tijdens het theaterfestival De Parade van de Idee (op het terrein van Piet Hein Eek) en tijdens de Dutch Design Week. Verder zijn we bezig met het maken van een boekje over het zelfde onderwerp. En verder werk ik nog steeds twee dagen voor een praktijk in geestelijke gezondheidzorg en woon ik met mijn man en vier kleine kinderen midden in de polder tegen de Belgische grens.”

Waar heb je het ontwerpvak geleerd?

“Ik ben autodidact. Een nadeel is dat je soms het wiel opnieuw uit moet vinden, maar een groot voordeel is dat ik mijn stijl zelf heb kunnen ontwikkelen. Ik ben wel altijd visueel en ruimtelijk bezig geweest. Voor mijn zesde verjaardag kreeg ik bijvoorbeeld mijn eerste camera en tot m’n twintigste heb ik dansopleidingen gevolgd. Hierna ben ik overgestapt naar een audiovisuele opleiding in Antwerpen.”

Hoe ben je ‘in de stempels’ geraakt?

“Ik wilde patronen maken om textiel en papier mee te bedrukken. Zoals vroeger tijdens een saaie schoolles heb ik een gummetje en een mesje gepakt. Langzaamaan heb ik dat verder ontwikkelt en kwam er vraag van anderen om voor hen een stempel te maken. Momenteel is het enorm druk met opdrachten.”

Wat vind je er leuk aan?

“Het proces van iets verzinnen en het daarna uitvoeren. Soms blijkt wat in je hoofd zit lastig uit te voeren, waardoor je gedwongen nieuwe oplossing te verzinnen. En de diversiteit van de opdrachten: educatieve stempels (bijvoorbeeld voor museum De Fundatie), een persoonlijke stempel die iemand cadeau wil doen, stempels voor bijzondere gebeurtenissen, voor een juf of voor een bedrijf dat met de stempel iets extra’s aan hun product mee wil geven.”

www.muswerk.nl

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>