Saturday Market (70): Nils & Olle

Petra en Iris ‘zijn’ Nils en Olle, een webshop in Scandinavisch design. Beiden houden ze van de mooie speelse ontwerpen, pure vormen, kleurgebruik en natuurlijke materialen.

Kunnen jullie iets meer vertellen over jezelf?

“Wij zijn Petra Bouwhuis & Iris van de Looij uit Nijmegen, Petra is grafisch ontwerpster en heeft haar eigen bureau. Iris is beeldend therapeut en maakt unieke zeefdrukken. De website is dan ook door onszelf ontwikkeld en ontworpen. Ook de meeste foto’s hebben wij zelf gemaakt.”

Is het moeilijk om beslissingen te nemen over wat je wel en niet in je aanbod opneemt?

“We spotten bijna dagelijks nieuwe leuke producten, maar zijn heel kritisch op wat we inkopen. We zoeken voornamelijk jonge merken en ontwerpers, die nog niet geïntroduceerd zijn in Nederland. Oftewel een frisse kijk op Scandinavië. De producten die we uiteindelijk in onze webshop voeren zijn goed doordacht. We hebben dan ook regelmatig discussies (in de positieve zin van het woord). Hierbij kijken we naar de prijs-kwaliteitverhouding, de herkomst en eigenheid van het product. Het product moet iets unieks toevoegen aan de webshop en de klant dat ene speciale gevoel bezorgen. Een belangrijke maatstaf is dat we ons altijd afvragen hoe onze doelgroep de producten zal gebruiken. Zo verkopen wij theedoeken van Almedahls die eigenlijk te mooi zijn voor de vaat. Wij geven als tip om de theedoek in te lijsten. Staat superleuk in de keuken. Hier denken we van te voren goed over na en soms overtuigen we elkaar echt van het feit dat een product kan werken of niet.”

Hebben jullie nog nieuwe plannen voor de webshop of andere zaken?

“Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk en we doen er alles aan om dit via onze webshop te bereiken, bijvoorbeeld door een kaartje bij de verpakking met een persoonlijke boodschap. Het verlengde hiervan zou een showroom zijn en we hopen die binnen een paar jaar in het oude centrum van Nijmegen te openen. Dan kunnen onze klanten de producten zien, voelen en ruiken!”

www.nilsenolle.nl

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Inspiratie, Internet-aanrader, Spoil yourself met de volgende tags .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>