SATURDAY MARKET (74): TWINKLEBIRD

 

Fris, verfijnd, minimalistisch, dat zijn de sieraden van Christine Kallen-de Boer voor haar label Twinklebird. Ze gunt haar sieraden een plekje in een bewaardoosje in plaats van in de fruitschaal.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

“Na de kunstacademie en de eerstegraads docentenopleiding heb ik tien jaar met veel plezier les gegeven in kunstvakken aan het voortgezet onderwijs. Tegen de tijd dat onze dochter Alex werd geboren, werd het tijd voor een verandering, ik wilde meer zelf maken. Ik volgde een edelsmedenopleiding en in 2011 is Twinkelbird van start gegaan. Ik werk graag in mijn atelier en koester de tijd die ik heb voor het ontwerpen en maken van nieuwe dingen. Daarnaast breng ik veel tijd door met onze dochter Alex samenzijn met z’n drietjes en reizen. En ik geniet van het leven hier. De Betuwe is prachtig , langs de Lek en de uiterwaarden zijn veel mooie plekken om te picknicken en daar ben ik dus ook te vinden.”

Wat probeer je in je sieraden te leggen?

 “Ik denk dat ik in mijn werk een gevoel probeer mee te geven, zonder dat het er dik bovenop ligt; een oog voor kleine dingen… Daar houd ik van. Daar komt dan bijvoorbeeld een ketting met een esdoornzaadje of een takje uit voort. De kleine alledaagse dingen in het leven die door een bepaalde poëzie omgeven zijn. Zo wordt de werkelijkheid mooier, interessanter. Ze komen vaak terug in wat ik maak, een ring met een wolkje, het sterrenstelsel ‘Grote Beer’… En er zijn ideetjes of concepten die me blij maken. Bij de confettiringen is het idee bijvoorbeeld dat je van een hele berg confetti, eigenlijk maar eentje nodig hebt om je het feest of mooie avond te herinneren.”

Waarom sieraden?

“Als tienjarig maakt ik veel sieraden en nam ze zelfs mee op een prikbord op vakantie naar Drenthe, om ze daar op de camping te verkopen. Ik vind het leuk om me te beperken tot dat kleine vlak. Klein werken, maar met heel veel mogelijkheden.”

http://www.twinklebird.nl/

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>