SATURDAY MARKET (102): LILLA LOTTA

De Nederlands-Zweedse Anna maakt prachtige tekeningen die ze onder andere op mooi lint zet.

Kun je iets meer over je jezelf vertellen?

“Ik ben een Nederlandse die al sinds haar achttiende her en der in het buitenland heeft gewoond, en recentelijk vijf jaar in Zuid-Frankrijk. Verder ben ik half Nederlands en half Zweeds, zodoende de Scandinavische naam van mijn winkeltje: Lilla Lotta. Het ontstond toen ik als moeder van vijf kleine kindjes ontdekte dat ik het heel fijn vond om vooral creatief bezig te zijn. Een dag voelde niet helemaal compleet als er niet iets in elkaar was gelijmd, genaaid of getekend.”

Waar heb je leren tekenen?

“Het tekenen is een compulsief iets; de pen is een verlengstuk van mijn hand. Waar ik ook mee bezig ben: ik heb altijd een kwast of een potlood in de aanslag. Gewoon om wat schrijven of doodelen. Ik heb nooit een opleiding gevolgd op het creatieve vlak, maar was bezig een carrière op te bouwen in de psychologie, wat werd onderbroken door de komst van mijn kinderen. Het creatieve bleef, en groeide mee. Mijn grote liefdes zijn letters en inkt, maar dat wordt aangevuld met andere liefdes zoals stofjes en papier.”

Hoe ben je op het idee gekomen om cotton tape te gaan illustreren?

“Dat ging eigenlijk per ongeluk, ik begon de shop met illustraties. Tijdens het maken van een cadeau voor een vriendin wilde ik een bepaald gezegde op tape hebben, en besloot het zelf te maken. Toen ik online het resultaat liet zien, stroomden de orders meteen binnen. Ik kon het niet geloven, geweldig!”

Wat zijn je toekomstplannen?

“De shop staat op springen; binnenkort komen er zo veel nieuwe dingen op te staan! De laatste twee jaar heb ik stilgestaan vanwege gezondheidsproblemen, maar in de nabije toekomst wil ik zeker groeien met een veel groter assortiment. Vooral veel nieuwe illustraties. Heel spannend, en ook best wel eng.”

www.etsy.com/shop/lillalotta

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>