SATURDAY MARKET (103): TANTE BETSY

Van Alisa Sprikkelmans merk Tante Betsy moet je blij worden, dus is haar kleding nooit saai – en nooit gemaakt van synthetisch fludderspul.

Wie is Tante Betsy?
“Tante Betsy is mijn alter ego, en dat is opgebouwd uit interesses en ervaringen onder meer uit mijn verleden. Ik heb altijd al van kleding gehouden. Op mijn negende verhuisden we van de stad naar het platteland en werd ik – het waren de jaren zeventig – een opvallende verschijning op de plattelandsschool met mijn gouden jasje en bontgekleurde beenwarmers. Uiteindelijk heb ik de modevakschool gedaan en hbo SPH, waarna ik aan het werk ging als groepsleidster met moeilijk opvoedbare jongeren. Met mijn eerste zwangerschap werd dat te gevaarlijk en vervolgens ben ik tien jaar thuis geweest met mijn drie zoons. Maar het creatieve bloed kroop waar het niet gaan kon, en met een andere moeder van de peuterspeelzaal ben ik Tante Betsy begonnen.”

Wat typeert de Tante Betsy-jurk?
“Als een vrouw een Betsy-jurkje aan doet, moet er een glimlach om haar mond komen. Ze zijn speels, vrouwelijk, eigenwijs en met veel mooie details. En het is niet voor een bepaalde ‘doelgroep’ of leeftijd. Ik had ooit maat 48, en ik vond het toen vreselijk dat ik alleen heel stomme kleding kon krijgen. Ik ben weleens huilend een pashokje uitgekomen. Nu heb ik maat S, maar omdat ik dus goed weet hoe het is om niet slank te zijn, heb ik de jurkjes in de maten 34 t/m 50.”

Inmiddels run je Tante Betsy alleen. Hoe gaat dat?
“In het begin was ik onzeker, er viel zo veel te regelen. Maar ik moet zeggen: ik vind het nu heerlijk, ik kan werken zonder concessies te doen en vanuit rust. Tante Betsy heeft me natuurlijk door de jaren heen gevormd. Het heeft me geleerd om zekerder te zijn van mezelf. Je krijgt met veel mensen te maken, zoals grafisch ontwerpers en stoffenleveranciers, en die hebben ook allemaal hun ideeën. Maar ik heb geleerd om mijn eigen koers te varen en duidelijk bij mijn visie te blijven. En die is: dingen maken waar mensen blij van worden.”

http://www.tantebetsy.com/

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>