SATURDAY MARKET (105): PUIKEPRENT

Achter PUIKEPRENT zit illustrator en ontwerper Esther van den Berg. De prints van haar illustraties en handgedrukte lino’s verkoopt ze via haar Etsy-shop.

Kun je iets meer over jezelf vertellen?

“Acht jaar geleden studeerde ik als illustrator af aan de kunstacademie in Kampen. Ambachtelijk geschoold als illustrator rolde ik, met de drukinkt nog aan mijn vingers, het grafisch ontwerpvak in. Niet heel voor de hand liggend, want ik werkte eigenlijk nooit digitaal. Inmiddels ben ik een aantal jaren verder en smeer ik bijna nooit meer inkt op mijn toetsenbord. Wel denk ik regelmatig ‘control Z’ wanneer ik koffie mors op een tekening. Digitaal en ambacht vormen een fijne vriendschap in mijn werk. Ik kan soms iets op de pixel precies uitwerken op mijn computer, maar laat me ook net zo graag verrassen door de eerste afdruk van een lino die van mijn drukpers rolt.”

Hoe ben je op jouw kleurrijke en humoristisch stijl uitgekomen?

“Het is een afspiegeling van wat ik zelf leuk vind denk ik… maar ook nog altijd heel erg in ontwikkeling. Tijdens het maakproces ben ik eigenlijk heel veel aan het schrappen. Alles wat weg kan aan kleine details en overbodigheden gooi ik er weer uit. Ik hou van eenvoud en probeer daarom mijn beeldtaal, kleurgebruik en tekst zo helder mogelijk te houden. En hoewel mijn werk zeker leuk is voor kinderen probeer ik er altijd een tweede ‘laag’ in te stoppen die ook volwassenen aanspreekt.”

Waar ben je op dit moment mee bezig?

“Ik heb net een heel leuk project afgerond voor ‘Teken mijn verhaal’ (www.tekenmijnverhaal.nl). Hiervoor heb ik voor het eerst in mijn leven een strip mogen tekenen. Daarnaast ben ik illustraties aan het maken bij een kort verhaal (voor volwassenen) dat mijn zus heeft geschreven. Ondertussen draait mijn webshop natuurlijk ook gewoon door. Zeker zo richting kerst zal ik regelmatig nog een zwiepert aan mijn drukpers geven.”

www.etsy.com/shop/puikeprent

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>