Mindfull typen

Grappig, het verhaal dat we nu voor nummer 2 aan het layouten zijn. Het gaat onder meer over hoe dat vroeger ging, een dagje op je werk, en over de typemachine, en dat mensen weer op die dingen gaan werken. Schrijver Dirk van Weelden gebruikt schriften, vulpennen, typemachines en computers naast elkaar, omdat ze elkaar aanvullen. “Schrijven is typen geworden, tussen het raadplegen van internet, Facebook, YouTube, de eigen en andere muziekcollecties door. Achter de schrijfmachine is de schrijver helemaal alleen met het alfabet, netjes uitgestald voor zijn neus, wachtend in stilte.” Een schrijfmachine brengt je volgens Van Weelden in een ander soort concentratie, die veel minder gehaast en oppervlakkig is. Veel meer mindful dus, met dito resultaat.

Kregen we ook een kleine uitgave van Marten Toonder op ons bureau, een eenmalige uitgave van een getypt manuscript uit 1937. Mooi, dat dikke tikken, die xxx kruisjes door een verkeerd woord.

Gepost door: Astrid

 

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>