SATURDAY MARKET (111): OKTOBERDOTS

Babet van de Made van Oktoberdots heeft een fulltime baan als ontwerper maar kan ook al bijna leven van haar webwinkel en bedrijf Oktoberdots.nl waarvoor ze dan ook erg leuke papierwaren ontwerpt.

Hoe kwam je erbij om een webwinkel te openen?
“Naast het ontwerpen voor klanten ontwierp ik af en toe al wat dingetjes zonder directe opdracht, zoals m’n eerste set ansichtkaarten en boekenleggers. Die gebruikte ik eerst als leuke give-away voor acties op Twitter en Facebook. Tot mensen na de acties vroegen of de producten te koop waren. Voor mij is het openen van een webwinkel natuurlijk heel makkelijk omdat ik alles zelf kan ontwerpen en bouwen, er komen dus niet zo veel kosten bij kijken en dat maakt de drempel een stuk lager.”

Op welk ontwerp ben je het trotst?
“Op de Mr. Animal-ansichtkaartenset, die zijn nu bijna een jaar uit en iedere keer als ik er naar kijk word ik nog steeds vrolijk! De heldere kleuren en de vrolijke afbeeldingen zijn voor mij echt wat ik voor ogen had toen ik een nieuwe set kaarten wilde maken.”

Wat was de leukste interactie die je met een webwinkel-klant had?
“De leukste interactie was met een dame die vroeg of ik ook aan wederverkoop van mijn producten deed, eerst deed ik dat maar nu al een tijdje niet meer, dus dat vertelde ik haar. Ze vond het erg jammer, maar plaatste daarna een gigantische order gewoon voor privé-gebruik, omdat ze de producten zo leuk vond. Ik heb toen al haar producten met verschillende inpakpapiertjes ingepakt, om de doos een grote strik gedaan en zo verstuurd. Nu krijg ik regelmatig klanten die via haar van mijn webshop gehoord hebben, dat vind ik echt heel erg leuk!”

www.Oktoberdots.nl
www.Oktoberdots-shop.nl

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>