SATURDAY MARKET (112): FABBITS

Hebberig word je van de prachtige retro stoffen die Olga Harbidge verkoopt via haar Etsy-winkel. Wat kunnen we nu eens maken?!

Je naam doet vermoeden dat je niet uit Nederland komt, we zijn nieuwsgierig…
“Ik ben half Nederlands! Mijn vader is Engels en ik ben ook opgegroeid in Engeland waar mijn ouders altijd een winkeltje hadden in antiek, brocante en alles wat maar vintage was. Daar komt ook mijn liefde voor oude spulletjes vandaan en zo heb ik al vroeg geleerd om rommelmarkten en kringloopwinkels af te struinen op zoek naar schatten. Toen ik eind twintig was, werd ik nieuwsgierig naar mijn Nederlandse roots en nu, twintig jaar, een partner, twee kinderen en een kat later, heb ik geen plannen om weer weg te gaan!”

Hoe ben je begonnen met je shop?
“Ik heb aan de mode-academie gestudeerd, hier en in Engeland, en heb later ook een cursus fotostyling bij Artemis gedaan. Ik ben een tijdje aan de slag gegaan als styliste maar ik vond het moeilijk om dat te combineren met twee kinderen en een huishouden. Nu werk ik drie dagen bij Exota, een winkel in Amsterdam, en daarnaast run ik Fabbits. Tien jaar geleden had ik samen  met een vriendin al Dolly Bags opgezet, tassen gemaakt van authentieke retro stoffen. Fabbits en Dolly Bags zijn beide voortgevloeid uit mijn privé-verzameling vintage stoffen die ik al zo’n vijftien jaar verzamel. Helaas kost het handwerk aan de tassen zo verschrikkelijk veel tijd, dat ik me nu vooral concentreer op de stoffen alleen, want dat is toch mijn grote liefde. Ik hou zo van de gedurfde prints, de kleuren en hoe de stoffen voelen. En natuurlijk de kwaliteit van de prints, die toen bijna allemaal nog gezeefdrukt werden.”

Wat zijn je toekomstplannen?
“Ik droom nog steeds van een eigen ‘echte’ winkel, waar ik dan vintage stoffen zal verkopen en meer moois…”

www.etsy.com/shop/FABBITS

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>