SATURDAY MARKET (117): RETURN TO SENDER

Return to Sender is het ‘eerlijke handel’-initiatief van Katja Schuurman. Naast de bekende HEMA-collectie, is er sinds kort ook een webshop met een symbolische cadeaucollectie. Janneke Monkhorst heeft in het Delftse kantoor de dagelijkse leiding.

Wie’ is nu Return to Sender? Wat is het voor organisatie?
“Stichting Return to Sender is een initiatief van Katja Schuurman. In 2006 is  Stichting Return to Sender officieel opgericht en een organisatie en een bestuur samengesteld. Return to Sender zoekt naar bijzondere producten in de armste gebieden van de wereld om die vervolgens te verkopen in Nederland. Zo wordt de lokale economie gestimuleerd en de winst gaat van Nederland ook weer terug naar de lokale producenten en educatieve projecten: Return to Sender!”

Wat maakt een product geschikt voor in de Return to Sender-lijn?
“Return to Sender producten zijn eerlijk, vrolijk, authentiek maar ook krachtig: het moet allereerst een heel mooi, ontroerend of prikkelend product zijn wat je gewoonweg wilt hebben. Daarnaast vertellen we je ook het goede verhaal achter het product. Dus je wordt er dubbel zo blij van!”

Welk ‘Return to Sender’-succesverhaal staat je vooral bij?
“In onze nieuwe cadeau webshop verkopen we bijvoorbeeld prachtige duurzame papieren bloemen. Ze worden in Mexico gemaakt, onder leiding van de 80-jarige Opa Fortino. Met zijn kinderen en kleinkinderen maakt hij al jaren de mooiste bloemen met de hand – volgens een geheel eigen traditie. En een mooi verhaal uit de HEMA-samenwerkingscollectie is dat van de vilten hangers uit Brazilië. Een kleine groep vrouwen uit de favela’s in Recife begon een paar jaar geleden een coöperatie, waarbij ze vilten tas- en kersthangers maken. Inmiddels zijn de hangers onze bestellers bij HEMA, en het mooie is dat de tien vrouwen van het begin, nu al met 135 vrouwen zijn!”

http://returntosender.nl/shop/

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>