GASTBLOG – CAROLINE ELLERBECK (4)

Elke woensdag geven we een gastblogger de ruimte op flowmagazine.nl. Deze maand is dat illustrator Caroline Ellerbeck, http://carolineellerbeck.wordpress.com/.

Ik ben moeder van drie kinderen en getrouwd met Gilles. Ik werk als illustrator voor uitgeverijen van boeken en tijdschriften en ben mede-eigenaar van Homemade Happiness. Sinds kort geef ik mijn eigen boekjes uit. Iedere week geef ik in deze blog-serie een A4 download weg.

Ik zie altijd beelden. Daar kan ik niets aan doen. Mijn oog valt er gewoon op. In de krant, op verpakkingen, in de supermarkt of op straat. Vaak koop ik boeken. Niet om te lezen, maar omdat de cover mooi is of het binnenwerk bijzonder. Ik houd van tekenaars die conceptueel werk maken. Bijvoorbeeld voor een reclamecampagne. In één oogopslag weet je wat er wordt bedoeld. Maar ik houd ook van details en tierlantijnen. Of kleine grapjes in een druk geïllustreerd plaatje. Leuk om naar te kijken. Vooral in prentenboeken.

Een jaar geleden tekende ik mijn eerste Kleursprookje, ook een prentenboek, of eigenlijk een sprookje in de vorm van een kleurboek. Dus zwart-wit geïllustreerd. Tekenen in zwart-wit is een uitdaging. Hierboven zie je allerlei zwart-wit illustraties die ik prachtig vind. ( Fiep Westendorp , Fleur van der Weel, Coby M Krouwel, Wendy Panders, Joelle Jolivent)

 Bij sprookjes krijg ik meteen heel veel ideeën. Als kind vond ik sprookjes best wel eng maar ook heel leuk en spannend. Wij hadden thuis een boek met hele donkere illustraties. Dat boek is me altijd bijgebleven. Hierboven zie je allemaal illustraties uit sprookjes die in mijn boekenkast staan. Vooral de pop-up boeken van Louise Rowe, en Anouck Boisrobert , zijn prachtig!

Het is hartstikke inspirerend om mijn eigen boeken te maken en te publiceren. Een mooi concept, eindeloos tekenen en ook een beetje schrijven. Drie dingen die ik het allerliefste doe. Ik ben nu bezig met het vierde kleursprookje: Assepoester. Ik maak eerst een schets op papier om in 12 prenten het hele verhaal te vertellen. Tijdens het schetsen bepaal ik ook hoe de karakters eruit moeten zien. Hieronder zie je een aantal illustraties uit mijn Kleursprookjes.

Zie je het plaatje rechtsonder? Het is een tekenvel met een versierde rand. Je kunt de A4 hier downloaden en er zelf een plaatje in plakken of er een tekening in maken.

Gepost door onze gastblogger: Caroline.

  • print Print for later
  • bookmark Bookmark in Browser
  • email Tell a friend

Dit artikel is geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>