Voluit zingen

Klassieke muziek werkt fijn in het leven van alledag. In Flow Magazine en op ons blog deelt Margriet Vroomans haar favorieten. Deze keer: hoe blij je kunt worden van voluit zingen.

“In een kale repetitieruimte in Hilversum heb ik twee keer per maand zangles. Het is er meestal koud, maar ik ben in no time warm: mijn leuke zangdocent laat me meteen oefeningen doen. Eerst voor mijn houding, dan voor m’n adem en stem. En daarna laat ze me oefenen in… loslaten. Voel je vrij in de ruimte, zak door je knieën, houd je buik niet in, laat stromen die adem, laat gaan! Eigenlijk gaat haar les vooral over het loslaten van ‘mooi’ willen zingen. Vergeleken met de topzangers in mijn radioprogramma ben ik een valse kraai, maar daar krijg ik steeds meer lak aan. Na de les zing ik in de auto een complete mix van liedjes en aria’s. Met eigen teksten en vibrato waar het niet hoort. Ik galm van hoog naar laag en andersom, automobilisten kijken verward opzij als ze bij het verkeerslicht naast me stoppen. Goh, wat word ik toch blij van voluit zingen. Probeer het eens!”

Elke werkdag (7.00-9.00 uur) presenteert Margriet De ochtend van 4, een programma met klassieke muziek en nieuws (in het weekend gepresenteerd door Niels Heithuis). Op maandagochtend rond 8.45 uur bespreekt Flow’s Astrid een tijdgeest-onderwerp in de uitzending.

  • Wil je de fragmenten van Astrid terugluisteren? Je vindt ze op ons blog.

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.