3x leuke plekken in Zwolle om koffie te drinken of te eten

Zwolle

De Overijsselse Hanzestad Zwolle is echt een bezoek waard. Zin om neer te strijken voor een kop koffie of een goede maaltijd? Check dan deze adresjes.

Engel winkelcafé

De naam zegt het eigenlijk al: Engel is een café, maar daarnaast ook een winkel. Je kunt er terecht voor koffie, een stuk versgebakken taart of iets van de lunchkaart. Ben je op zoek naar een origineel en fairtrade cadeau? Je vindt hier kaartjes, droogbloemen, kaarsen, gebreide dekens en nog veel meer moois. Allemaal met een bijzonder verhaal.

Gillende Keukenmeiden

Dicht bij de mooie boekwinkel Waanders in de Broeren, waar we al eens over schreven, zit Gillende Keukenmeiden in een oud Zwols pand. Als je van huisgemaakt lekkers houdt, ben je hier op de goede plek. Op de kaart staan allerlei lokale en biologische gerechten die je tot 17:00 kunt komen eten. Wanneer het droog is, kun je buiten zitten onder de bomen aan de picknicktafels en anders hebben ze binnen nog tafels. Het is bij Gillende Keukenmeiden vooral heel kleurrijk en het staat er vol met bloemen.

Jantjes Lief

Wanneer je in de winkelstraat een afslag neemt kom je in een gezellig steegje terecht. Je vindt er Jantjes Lief. In een huiselijke sfeer kun je er genieten van zelfgemaakte taarten, lunch of een borrelplank. De menukaart wisselt elke week, zodat je elke keer weer verrast wordt met iets nieuws. Of de foto zie je het terras van Jantjes Lief, maar je kunt er ook binnen genieten van iets lekkers.

Meer lezen?

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Engel Winkelcafé, Gillende Keukenmeiden, Bennies

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING