Alleen op reis: zo doe je dat

alleen op reis

Alleen op reis: leuk maar vooral ook spannend. Hoe pak je het aan? Deze 5 tips helpen je verder.

 1. Lees je in
  Word je al zenuwachtig bij het idee dat je in je eentje een vliegtuig (of trein) in stapt? Dan kan het helpen om je van tevoren vast in te lezen. Er zijn genoeg boeken geschreven over solo reizen, met praktische tips, handige routes en veel verhalen van mensen die je al voor zijn gegaan. Solo reizen – Hoe je in je eentje de wereld trotseert is bijvoorbeeld een goed begin.
 2. Alleen zijn is een keuze
  Het fijne aan alleen op reis gaan, is dat je zelf kunt kiezen of je even alleen wilt zijn of wat gezelschap kunt gebruiken. Wees niet bang om dingen in je eentje te doen, maar zoek ook toenadering als je het nodig hebt. Hostels zijn een goede uitkomst om in contact te komen met andere (solo)reizigers. Heb je het niet zo op slaapzalen? Sommige hostels hebben ook privékamers. Zo kun je mensen leren kennen in de gemeenschappelijke ruimte, maar kun je je ook terugtrekken.
 3. Vertrouw op jezelf
  Het idee dat je er alleen voor staat op moeilijke momenten, is vaak het spannendst als je alleen op reis gaat. Maar het zijn juist deze momenten die je meer leren over jezelf. Je ontdekt dat je situaties heel goed zelf kunt oplossen, en dat geeft zelfvertrouwen.
 4. Vraag andere reizigers om tips
  Van plan om een tour of andere activiteit te boeken? Vraag eens om tips van andere reizigers. Zij hebben misschien al een tour gedaan en weten precies waar je moet zijn. Het is ook een makkelijke manier om toenadering te zoeken.
 5. Laat de planning varen
  Het fijne van alleen op reis gaan, is dat je volledige vrijheid hebt. Maak hier gebruik van en probeer niet te veel vooruit te plannen. Zo creëer je de mogelijkheid om langer op bestemmingen te blijven waar je het naar je zin hebt, en om uit te wijken als je een plek minder leuk vindt.

*Een dagboek bijhouden tijdens het solo reizen kan prettig zijn. 5 manieren om een reisdagboek bij te houden.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Drif Riadh/Unsplash.com

 

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING