Bijzonder kamperen in Nederland

kamperen in Nederland

Voor een gevoel van vrijheid en avontuur hoef je niet per se naar het buitenland. 4x tips voor bijzonder kamperen in Nederland. 

Pop-up campings

Pop-up wat? Jawel, deze tijdelijke vakantieplekken poppen deze zomer op in heel Nederland. Ze zijn vaak midden in de natuur, hebben een relaxte festivalsfeer en soms is er ook een verrassend activiteitenprogramma. Zo vind je in de Achterhoek For-rest Glamp, een terrein met maar liefst 40 accommodaties, van een simpele bedstee tot een luxe suite. Allemaal met eigen sanitair. Hoera! Je kunt er ook activiteiten volgen zoals een workshop schilderen of een yogasessie bij zonsondergang.

  • Meer van dit soort pop-up campings vind je hier.

De reizende camping

Overnachten in een busje, zo een met een dak dat omhoog kan en waarin je het bed moet openklappen. Het lijkt ons het ultieme gevoel van vrijheid. Probeer het eens uit tijdens een weekje op de reizende camping De Camphanen. Dit jaar strijkt hij neer in recreatiegebied De Groene Heuvels in Ewijk vlak bij Nijmegen.

Campspace

Een bijzondere kampeerervaring, aangeboden door locals. Op de website van Campspace vind je meerdere kleine kampeerplekken in zowel Nederland als het buitenland. Van overnachten in een vlindertuin tot slapen tussen de schapen.

Luxe kamperen

Zwier wordt ook wel de vrijhaven van de stad genoemd. Op 15 minuten rijden van Amsterdam bevind je je midden in de natuur. Met landweggetjes, een kleine haven en de Vinkeveense Plassen aan je voeten. Je slaapt luxe en comfortabel in een van de grote bell-tenten, met een boxspring, verwarmde dekens en een canvas dat opengeritst kan worden bij mooi weer.

  • Meer informatie over Zwier.

*Meer bijzondere adresjes om te overnachten vind je hier.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Michael Guite/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten