Buurtcampings: op vakantie in je eigen park

Buurtcampings

Jaarlijks worden er in verschillende parken in Nederland Buurtcampings opgebouwd. Het simpele idee: tijdens een vakantie in eigen park mensen, die elkaar normaal niet zo snel ontmoeten, toch met elkaar in contact brengen. 

Met tenten, een kampvuur, toiletten en een winkeltje is De Buurtcamping net een echte camping. De kampeerders komen alleen niet van heinde en ver, iedereen woont om de hoek. Drie dagen per jaar vieren ze samen vakantie, voor de gezelligheid en om elkaar beter te leren kennen. De ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden en voor een thuisgevoel in de buurt.

Directeur Maarten Hupkes vertelt: “De Buurtcamping bewijst dat je niet de halve wereld over hoeft te reizen voor een onvergetelijke vakantie.” Om diversiteit en bijzondere ontmoetingen te stimuleren is een derde van de kampeerplekken gereserveerd voor minima.

Sinds de allereerste editie in 2013 is De Buurtcamping hard op weg om zich in heel Nederland te vestigen. Dit jaar doen er meer dan 40 Buurtcampings mee en zullen de ontmoetingen plaatsvinden op een veilige 1.5 meter afstand.

Meer lezen?

Fotografie Paul Hermann/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING