De Heerlijkheid Vijlen

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. In het Zuid-Limburgse Heuvelland ligt het Hans & Grietje-huisje van de Heerlijkheid Vijlen. Een droomhuis aan de rand van Nederlands enige bergdorpje.

Heerlijkheid Vijlen5

Wat is er zo fijn hier?
Een verblijf in dit 2 tot 4 persoons Hans & Grietje-huisje voelt als een vakantie in het buitenland. Het idyllische vakwerkhuisje ligt tegen een heuvel aangeplakt, het uitzicht over het glooiende landschap is adembenemend. Binnen wacht je een warm en sfeervol interieur dat direct voelt als thuis. Een open haard met lekkere bank om na een wandeling op neer te ploffen, de eethoek bij de grote ramen en deur naar het terras, opgemaakte bedden, dikke handdoeken en niet te vergeten de enthousiaste gastheer die je met verve vertelt over dit bijzondere plekje in de heuvels.

Wat krijgen we voor ontbijt?
Het ontbijt kun je zelf maken in de gezellige keuken. Vanaf de eettafel kijk je uit over de natuur.

Heerlijkheid Vijlen2

Onze tip
Een wandeling naar de enige berghut van Nederland: boscafé ’t Hijgend Hert. Op slechts een half uurtje lopen van de Heerlijkheid ligt dit oergezellige café. In de zomer strijk je neer op het terras, in de winter brandt binnen de haard.

Lekker eten
Als je de heuvel oploopt vanuit het huisje, sta je in het dorpje Vijlen. Tegenover de kerk ligt fiets- en wandelcafé A gen Kirk, waar Daniel met liefde ouderwetse streek- en regionale gerechten op tafel zet.

Midweek of weekend vanaf € 395,- Deheerlijkheidvijlen.nl

Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje.nl spot wekelijks voor ons de fijnste adressen in binnen- en buitenland.

Heerlijkheid Vijlen4

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING