Met Tree.fm kun je thuis luisteren naar het bos

geluiden van de natuur

Wandelen in de natuur maakt ons gelukkiger, brengt het lichaam tot rust en vermindert stress. Geen tijd, zin of weer om naar het bos te gaan? Alleen al luisteren naar de geluiden van de natuur is bewezen goed voor ons (overvolle) hoofd.

Japanners hebben er een woord voor: shinrin-yoku, oftewel: bosbaden. Geen weer om naar buiten te gaan? Neem dan thuis een bosbad en luister naar het Bos van Sénonches in Frankrijk, het Yasuni National Park in Ecuador of een van de 37 andere bossen op Tree.fm. Elk bos klinkt verschillend: zo kun je vanaf je eigen bank, bureau of bed luisteren naar geluiden van vogelzang, druppelende regen of de wind die door de bomen waait.

De rustgevende geluiden worden door mensen van over de hele wereld opgenomen. Ook kun je zelf geluiden uit een bos bij jou in de buurt insturen en een donatie doen waarmee nieuwe bomen worden geplant in verschillende landen: van Indonesië tot Nepal.

Meer lezen

Tekst Rosa Dammers, Ellen Nij Bijvank  Fotografie Esther Tuttle/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS