B&B De Friese Elfsteden

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. In het Bed & Breakfast Elfstedenstate slaap je in de sfeer van de Friese Elfsteden, eet je een verwen ontbijt en kun je struinen door weilanden of varen in een fluisterbootje.

Bed & Breakfast Elfstedenstate in Easterein (Friesland)

Elfstedestate5

Wat is er zo fijn hier?
Eigenaars Andries en Catharina hebben zich laten inspireren door de wereldberoemde Friese Elf Steden. Iedere kamer van dit kaaspakhuis uit 1874 is subtiel ingericht in een sfeer van een Friese Elfstedenstad. In de Workum-kamer ben je te gast bij Jopie Huisman met een leuke bedstee. Ook vind je schilderspulletjes op de kamer. De stoer ingerichte Sneek-kamer heeft veel nautische details. Iedere kamer heeft een eigen badkamer en er is een gezamenlijk woonkamer met keuken waar bordjes hangen met Friese wijsheden.

Elfstedestate1

Wat krijgen we als ontbijt?
Een echt verwen ontbijt met verse jus, warme broodjes, warme croissantjes, zoet beleg, vleeswaren en kaas, gekookt eitje en vers fruit. Koffie en thee kun je zelf maken in de eigen keuken.

Onze tip
Struin door de weilanden en ontmoet het zwartbonte vee of de Friese paarden. Je kunt ook met een fluisterbootje door de weilanden varen. De B&B ligt aan open vaarwater. Ben je meer een stadsmens? Drie van de Elfsteden zijn om de hoek en de andere Elfsteden zijn binnen een uur te bereizen.

Elfstedestate11

Lekker eten
Drie huizen verderop eet je heerlijk in een gezellig huiskamerrestaurant met de sfeer van vroeger: restaurant Noflik.

Leuk om te weten
Alles in Elfstedenstate is gemaakt van Fries materiaal met aandacht voor Friese ambachten.

Kamers vanaf € 85,- per nacht inclusief ontbijt. Er is ook een vakantiewoning vanaf € 150,- per nacht.

Elfstedenstate.nl

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING