Urban Campsite

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Op de tijdelijke Urban Campsite in Amsterdam waan je je echt even in een andere wereld. Je slaapt in bijzondere installaties omringd door zand, kunstwerken en prachtige luchten. 

UrbanCampSite6Wat is er zo fijn hier?
Op de Urban Campsite zijn niet alleen de installaties waarin je kunt overnachten heel bijzonder, ook de plek waar ze zijn opgesteld is uniek. Alle installaties staan opgesteld in een kring binnen een opgeschoven zanddijk. Als je binnen die dijk bent, heb je het gevoel aan het einde van de wereld te zijn. Je ziet alleen zand, kunstwerken en prachtige luchten. Boven op die dijk heb je een prachtig uitzicht over het IJmeer. Vanuit je bedje heb je in een aantal kunstwerken datzelfde uitzicht! Het thema van de camping is van ‘betekenisloos naar betekenisvol’. Dit gebeurt door bijvoorbeeld van afvalmateriaal kunstwerken te maken, waardoor het materiaal weer betekenisvol wordt.

Wat krijgen we voor een ontbijt?
Op de camping is een kleine keuken aanwezig waar je voor je eigen ontbijt kunt zorgen. Broodjes zijn verkrijgbaar bij het bakkertje verderop. Maar als je wilt kun je ook op de camping een ontbijtje bestellen voor € 7,50 per persoon.

UrbanCampsite2Onze tip
Het strand is geweldig op een mooie dag. Je kunt er zonnen, bij strandtent Blijburg hangen, suppen, (kite)surfen, kanoën enz. Bij minder mooi weer is het natuurlijk altijd leuk om Amsterdam in te gaan. Het centrum is binnen twintig minuten te bereiken met  de tram. Een alternatief is het verkennen van IJburg. Een nieuwe stadswijk vol bijzondere architectuur en zelfbouwwoningen.

Lekker eten
Op de camping is geen restaurant aanwezig. Wel een eenvoudige keuken en bbq waar iedereen gebruik van mag maken. Op een zomerse dag kun je iets eenvoudig eten en lekker luieren op het terras van Blijburg. Verder zijn er aan de haven van IJburg verschillende restaurantjes te vinden. Bijvoorbeeld Mchi, een Aziatisch tapas restaurant op IJburg, waar je echt heerlijk en bijzonder kunt eten.

Leuk om te weten
Eigenlijk moet je hier gewoon een nachtje gaan slapen. Maar je bent ook welkom om alleen een keertje te komen kijken. Het is naast een camping ook een tentoonstelling. Op zondag zijn er allerlei workshops en andere leuke activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Op vrijdag- en zaterdagavond wordt er een aantal keer een kampvuurgesprek georganiseerd waarbij je gratis kunt aanschuiven.

Overnachting voor 2 personen vanaf € 85,-. De camping is er tot 1 september 2015!

Urbancampsiteamsterdam.com

UrbanCampSite9

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE