Local Wayeira over de fijnste eetplekken in Zutphen

eetplekken Zutphen

Het stadje Zutphen kent een rijke geschiedenis en veel bijzondere conceptstores. Een heerlijke plek om een dag te vertoeven en om te eten natuurlijk. Local Wayeira deelt haar fijnste hotspots. 

Genietcafé

Een gezellige eetplek om tot rust te komen waar je even ontsnapt aan de bruisende stad. Het zit op een heel mooi historische hofje aan de markt. Ze serveren lokale en, zo veel mogelijk, biologische producten en vooral de taartjes zijn heel lekker. Er zijn ook vegetarische en vegan opties. Het geeft een knus huiskamergevoel. Nu ook een tweede vestiging geopend, net iets buiten de stad.

De Driekant & Van Rooyens

Twee fijne bakkertjes met versgebakken producten. Ze zitten allebei in de mooiste straat van Zutphen: de Lange Hofstraat. De Driekant is een biologisch bakkertje met lekkere dingetjes en heeft ook een lunchcafé. Bij Van Rooyens heb je heerlijke Veluwse appelcake.

The Rough Meat Company

Voor echte vleeseters. Er staat een echte chef-kok in de keuken en kwaliteit en transparantie staan voorop. Het is een gezellige plek met een sfeervolle binnentuin. Het vlees komt van Nice to meat, een slager die inkoopt bij de meest verantwoorde en duurzame boeren. Ook lekker om gewoon een ijsje te halen.

Voor in de zomer: Het Koelhuis

Een gezellige en hippe strandtent aan de IJsel. Vooral in de avond voor een drankje of diner is het een sfeervolle plek. Duurzaam en zo veel mogelijk lokaal en biologisch. Ook een hotspot voor verschillende zomerse activiteiten.

Ook leuk om te doen en te bezoeken:

  • De pelikaan: een schattig winkeltje. Je kunt er authentieke koffie halen, waarvan ze de koffiebonen zelf voor je branden. Het ruikt er heerlijk.
  • Conceptstores: je vindt deze schattige en unieke winkeltjes als je in de grote winkelstraat een afslag naar links of rechts neemt. Zo de kleine zijstraatjes in.
  • De Fluisterboot: een rondvaart langs de mooiste plekjes.
  • Noten & zo: een winkel met honderdduizend verschillende soorten noten. Heel lekker.

Meer lezen

Tekst Sara Assarrar  Fotografie Wayeira Meijer

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING