Mooie fietsroutes in Nederland

fietsroutes in Nederlands

Nu we wat meer thuiszitten en misschien zelfs wel thuis vakantie vieren, is het zo fijn: een rondje fietsen. Deze mooie fietsroutes in Nederland zijn zeker de moeite waard.

Fietsroute Buitenplaatsen & Naardermeer

Tijdens deze fietsroute kom je lang acht historische buitenplaatsen met landhuizen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de siertuin van Gooilust. Je fietst vooral over rustige weggetjes, komt langs het Naardermeer en als je goed kijkt, kun je tientallen vogels zien in de ondiepe plassen en weilanden. De route is ongeveer 28 kilometer.

  • Meer informatie over deze route en de knooppunten vind je hier.

Fietsroute Zuid-Kennemerland

In de Kennemerduinen is van alles te zien. Je fietst er door duin, bos, langs watertjes en als je geluk hebt, kom je er ook een paar dieren tegen; verschillende vogels, Koningspaarden en Schotse Hooglanders genoeg. De route is 35 km.

  • Meer informatie over deze route en de knooppunten vind je hier.

Fietsroute bij de Veluwe

Met maar liefst 84 km is het een eindje fietsen (we raden aan om de route op te delen in meerdere dagen), maar je komt wel meteen door vier natuurgebieden: Nationaal Park Veluwezoom, het Deelerwoud, Planken Wambuis en de natuur bij Wolfheze. Door de vele heuvels is de tocht niet altijd makkelijk, zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent voordat je de fiets opstapt.

  • Meer informatie over deze route en de knooppunten vind je hier.

Fietsroute door de Loonse en Drunense Duinen

Duinen vind je ook in Brabant. Het leuke van deze fietsroute is dat je langs veel lokale boeren, tuinders en winkeltjes komt, zodat je aan het einde van je tocht een mandje vol met verse producten hebt. De route is 43 km.

  • Meer informatie over deze route en de knooppunten vind je hier.

*We schreven ook veel over wandelroutes in Nederland.

Fotografie Fachy Marin/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING