Canvas lodges in Portugal

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Voor canvashotel Vinha Da Manta in Portugal moet je echt iets langer nemen. Je slaapt hier in één van de acht lichte canvas lodges met veel ruimte om je heen.

20160112_Da Manta 2Wat is er zo fijn hier?
De lodgetenten van Vinha da Manta zijn zo opgesteld dat je veel privacy hebt en optimaal geniet van de rust en de omgeving. De veranda biedt een spectaculair zicht over de groene vallei, de buiten badkamer maakt dit Portugese sprookje compleet. Menno en Jacqueline geloven dat geluk van kleine dingen komt. Samen rond een kampvuurtje zitten, luieren in een hangmat, een duik in het natuurzwembad, rijden door de bergen waar de weg je ook maar brengt. In het voorjaar extra bijzonder, door het lentelicht, de kleuren en het frisse groen.

Wat krijgen we voor ontbijt?
Het ontbijt bestaat uit een lang buffet met daarop verschillende soorten versgebakken brood, huisgemaakte jam, eitjes, regionale kazen en vleeswaren, fruit uit de gaard al naar het seizoen (in mei zijn dat kersen en aardbeien). Daarnaast ook dikke yoghurt en allerlei ingrediënten om zelf je muesli te maken (eigen walnoot, amandel, granola, vijgen, honing). Verder geperste jus en koffie naar wens uit de Italiaanse espressomachine. Ontbijt is er vanaf negen uur totdat iedereen geweest is. Uitslapen is dus geen probleem.

20160112_Da Manta 1Onze tip
Ga je in het voorjaar naar het canvashotel, bezoek dan de eeuwenoude dorpjes in de omgeving. Overal worden grote jaarmarkten georganiseerd, die fantastisch leuk zijn om mee te maken met lokale folklore, streekproducten en nog echt authentiek. Geen toerist te bekennen.

Lekker eten
De liefde voor koken heeft gastheer Menno van zijn moeder. Hij noemt zichzelf geen topkok, maar zijn gerechten zijn om te watertanden. Door het gebruik van goede wijn, goede olie, verse groente en alleen maar pure producten smaakt alles net even beter.

Overnachting per lodge vanaf € 95,- per nacht, inclusief ontbijt.

Damanta.nl

Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje.nl spot wekelijks voor ons de fijnste adressen in binnen- en buitenland.

20160112_Da Manta 4

 

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING