Design in Helsinki

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. In Helsinki wonen veel creatieve mensen, die graag hun huisje verhuren.  In dit appartement ben je eventjes onderdeel van de creatieve scene van deze Finse stad.  

DesignHuisHelsinki4Waarom is het zo fijn logeren hier?
Het huis van Mejiu is heerlijk licht en ingericht met veel Fins design. Je kunt zien dat ze een creatieve baan heeft, want alles is zo leuk bedacht. Op de bank ligt bijvoorbeeld een grote ‘ham’ van stof en er hangt een schattig koekoeksklokje (die je ook uit kunt zetten).

Wat krijgen we voor ontbijt?
Ontbijt moet je zelf regelen. Vlakbij zitten een paar leuke ontbijtplekken. Een buffet is erg populair bij de Finnen, vooral op zondag. Veel vers fruit, zalm en heerlijke Finse kaneelbroodjes.

DesignHuisHelsinki3Onze tip
Helsinki is een stad vol kleine woonwinkeltjes. Als je naar het Designdistrict gaat, zul je dat snel ontdekken. Vlakbij het huis van Meiju vind je de meest geweldige sauna van Helsinki: Kulttuurisuana, waar je na een saunabezoek in zee duikt en onder de sterren zwemt.

Lekker eten
Heerlijk eten kan bij restaurant Sea Horse, ooit een woeste zeemanskroeg. Nu komt jong en oud hier Finse gehaktballetjes met rode kool eten. Of ga lekker lunchen bij Story, een hip lunchtentje midden op de overdekte markt bij de haven.

Leuk om te weten
Je kunt een dagtocht maken naar Tallinn, de hoofdstad van Letland. Superleuk dagtripje, want Tallinn is een mooie sfeervolle stad.

Huis voor 2 personen vanaf € 88,- per nacht.

Airbnb.nl/rooms/693401

DesignHuisHelsinki5

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING