Dirim Guesthouse in Turkije

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. In de B&B kamers van Dirim Guesthouse in Yeniköy, West-Turkije, kun je genieten van stilte, rust en een weidse uitzicht. 

Dirim3
Waarom is het zo fijn logeren hier?
De Nederlandse Lydia woont al twintig jaar in Turkije en heeft hier een prachtig stenen huis met 2 B&B kamers. Het is stil en rustig, de ezel kuiert door de tuin en het weidse uitzicht geeft een gevoel van ruimte. Op het terras zijn heerlijke banken om op te liggen en een boek te lezen of om op weg te dromen. Je voelt je geen toerist, maar hebt even het idee dat je zelf daar op die heuvel woont.

Dirim7Wat krijgen we als ontbijt?
Een boeren ontbijt: brood gebakken in een houtoven, boerenkaas, zelf ingemaakte olijven, honing, jam van vruchten uit eigen tuin, altijd iets met ei, tomaten, komkommer en fruit van het seizoen. Elke dag iets extra’s zoals: yoghurt met fruit, geroosterde noten en havervlokken, honing of meerdere soorten kaas en op zondag zoete broodjes.

SANYO DIGITAL CAMERA
Onze tip
In het voorjaar vogels kijken, hier achter op de heuvel of in de buurt bij de delta van de Grote Meander. Maar natuurlijk ook Efese dat vlakbij ligt en een van de grootste antieke opgravingen ter wereld is. Met prachtige mozaïeken op de vloeren van de villa’s en de Celsius bibliotheek.

Lekker eten
Dat is Can restaurant in Sirince. Het heeft een dakterras met een prachtig uitzicht over het dorp en de bergen in de omtrek. Je eet daar zittend tussen de kussens de heerlijkste streekgerechten die op een houtvuur zijn bereid.

dirim8Leuk om te weten
Er is een treinstation vlakbij. Hier vandaan kun je de trein nemen naar Izmir. In de smalle straatjes van de oude wijk Kemeralti en de bazaar is het heerlijk rond neuzen. Je kunt er van alles vinden: kruiden, mooie kralen van glas en natuursteen, hammam doeken, manden, kleding, koper, zilver en goud en nog veel meer.

Prijs per 2-persoonskamer € 56,- per nacht inclusief ontbijt.

Dirimguesthouse.com

 

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING