Vakantiehuis Doucemont

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Vakantiehuis Doucemont in Dranouter in Heuvelland België is perfect om met een groep vrienden of je familie te verblijven. Het doet denken aan een jeugdkamp, maar dan met goede matrassen en vanuit je bed een prachtig zicht op de omgeving. 

Doucemont5
Wat is er zo fijn hier?
In Doucemont kun je met een grote groep logeren in slaapzalen. Gezellig samen, net als vroeger op kamp. Het ontwerp van de handgemaakte bedden is geïnspireerd op de houten beddenbakken die je vindt in berghutten. Van binnen is het prachtig ruim met veel natuurlijke materialen. Bij slecht weer geniet je van het haardvuur. Bij mooi weer kun je ’s avonds nog eens doen zoals vroeger: een kampvuur maken en kijken naar de sterrenhemel. Daarna slaap je als een roosje, want de omgeving is muisstil.

Doucemont9
Wat krijgen we als ontbijt?
Dat maakt je zelf in de professionele keuken waar je kunt koken voor grote groepen. Voor Belgisch brood ga je naar de bakkers in Dranouter of Loker. Voor baguettes uit Frankrijk hoef je ook niet ver rijden: Belle (Frankrijk) ligt op vijf kilometer afstand van Doucemont.

Onze tip
Lekker mountainbiken op de Kemmelberg of wijngaarden bezoeken op de Monteberg.

Doucemont6
Lekker eten
Het bekendste restaurant van Dranouter (en de buurman van Doucemont) is het restaurant In De Wulf van topchef Kobe Desramaults. Ook heel lekker is In de Zon in Loker. Een gezellig cafeetje is de Barbier.

Leuk om te weten
De aardbeien in de automaten bij de boeren in de buurt zijn de lekkerste die je ooit hebt gegeten.

Prijs voor een lang weekend (3 nachten) is € 1275,- voor 32 slaapplaatsen. Ook te huur voor een midweek of een gewoon weekend (2 nachten).

Doucemont.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING