Danielle Kroll

Op de tabbladen in Flow nummer 3 staan illustraties van de New Yorkse Danielle Kroll, die met haar werk graag je dag een beetje vrolijker maakt, zoals ze het zelf zegt. Ze maakt boekillustraties, stofontwerpen en wenskaarten in opdracht, maar daarnaast ook schilderijen en keramiek. Over haar werk zegt ze: “Je herkent mijn illustraties aan de vrolijke kleuren en grillige lijnen. Ik speel graag met tegen­stellingen: het moet wel mooi zijn, maar niet te zoet, lief maar ook ­grappig, en vrouwelijk maar niet overdreven schattig.” Ze haalt inspiratie uit haar eigen jeugd en vintage vondsten.

20160511_tab2

Deze illustratie heet ‘Manhattan matches’. “Ik maakte deze illustratie om een deel van de historische bars en restaurants in New York te documenteren. Ik ben heel blij met hoe levendig de kleuren zijn geworden. Tijdens het werken had ik het meeste plezier in het maken van de kleine letters en details van de luciferdoosjes.” Hellodaniellekroll.com

Danielle heeft ook een erg leuk Instagram account, dat je hier kunt vinden.

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING