De geschilderde boekenkasten van kunstenaar Jan Is De Man

Jan is de Man

Gigantische boekenkasten, gewoon op de muren van huizen in het buitenland en ook in Nederland. Graffitikunstenaar Jan Is De Man maakt ze.

Al meer dan twintig jaar maakt JanIsDeMan muurschilderingen door heel Nederland. Van een levensgroot aquarium tot gigantische stadstekeningen. Een van zijn bekendste werken vind je in Utrecht, een levensgrote boekenkast, die hij maakte in 2019.

Voor het vullen van zijn kast vroeg hij buurtbewoners naar hun favoriete boeken. Dat resulteerde in een mooie mix: Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini, Harry Potter van J.K. Rowling, Lampje van Annet Schaap en Pride and prejudice van Jane Austen vind je er onder meer in terug.

Intussen vind je veel meer van die boeken- en vitrinekasten van zijn hand. Ook in België en Frankrijk. Op de muur van een flat in Nieuwegein zie je een vitrinekast met daarin onder andere een teddybeer en antieke vazen en een schildering van een modernere boekenkast vind je tegenover de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

Meer zien

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Jan Is De Man

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS