BODIL JANE (2/4)

Bodil Jane maakt illustraties en werkt vanuit haar kamer in Amsterdam. Ze is dol op het verzamelen van allerlei frutsels die ze onder een glazen plaat op haar bureau legt. Een soort vitrine vol inspiratie. Op deze plek vertelt ze meer over haar leven, werk en inspiratie. Dit is deel twee.

Ha Flow-blog-lezers,
Wat leuk, mijn tweede gastblog is alweer een feit! Deze week wil ik jullie graag wat laten zien van een heel spannend project: mijn samenwerking met LoveStories, het nieuwe lingeriemerk van styliste Marloes Hoedeman.

Mijn eerste opdracht voor LoveStories was het maken van illustraties voor het grote inspiratieboek. Ik illustreerde lingeriesetjes aan de hand van de technische tekeningen die Marloes mij stuurde. LoveStories is funky en fris. Ik wilde dit losse gevoel behouden en koos ervoor om te werken met aquarel en inkt.

120214 colage 1Later mocht ik de gehele LoveStories-collectie illustreren. De illustraties zullen te zien zijn op de hangtags aan de verschillende items. Ik heb ze gemaakt met potlood en inkt. Door de vele prints was dit nog een behoorlijke klus! Ik tekende de print en de omlijning los van elkaar.

120214 colage 2LoveStories heeft momenteel een showroom op de Herengracht in Amsterdam. Ik maakte er een raamtekening die ik inspireerde op eerdere schetsen die ik voor het merk maakte. Het heeft de uitstraling van kant, met veel hartjes natuurlijk.

120214 colage 3In de toekomst zal ik nog vaker samenwerken met LoveStories. Zo maak ik bijvoorbeeld binnenkort een geïllustreerd kaartspel voor ze. Als je up-to-date wil blijven, kun je LoveStories in de gaten houden via Instagram (@lovestoriesintimates).

Niet alleen voor LoveStories heb ik een raamtekening gemaakt. Afgelopen week heb ik de tweede raamtekening voor eetwinkel Sterk In Eten gemaakt. Sterk In Eten organiseert ook moestuinlessen en kinderfeestjes. Ik wilde dit graag laten zien in de raamtekening. Daarbij moest het een beetje een winterse uitstraling hebben. Ik tekende dus pompoenen, planten en pastinaken. Eerder maakte ik voor Sterk In Eten al een flyer met een paar van hun producten erop. Deze illustraties maakte ik met aquarel.

120214 colage 4Natuurlijk kun je alle projecten bekijken op mijn website: Bodiljane.com. Het proces kun je zien via Instagram (@bodiljane) en Facebook (Facebook.com/bodiljane).

x Bodil Jane

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING