Jet van der Graaf (2/5)

Jet van der Graaf (in het dagelijks leven vormgever) heeft een droom: met haar man en twee zoontjes de wereld over in een oude camper. De jarennegentig-camper is al aangeschaft, en er wordt nu dag en nacht gewerkt om de binnen- en buitenkant te pimpen. Jet maakte vijf gastblogs, waarin ze haar tips, twijfels, beslissingen en geluksmomentjes deelt. Dit is deel twee.

En dan staar je in zo’n groot, bruin gat…

… namelijk het interieur van je pas aangeschafte camper. En als je dan net zoals ik, niet rijkelijk bedeeld bent met een flinke dosis geduld, dan zakt de moed je wel even in de schoenen. Hoe kan dit ooit wat worden? Waar te beginnen?
1.Gelukkig is Michiel gewoon meteen aan de slag gegaan; het beste medicijn tegen ‘hoge bergen’-angst. Slopen wat eruit moet, alles ontvetten en in de grondverf zetten wat geschilderd moet worden… dat is dus zo’n beetje alles! En dan schrik je je helemaal te pletter als je ergens halverwege het ontmantelingsproces de camper in komt, aaaarrrggghh!

We hebben ons laten adviseren door een echte prof op verfgebied en zodoende gekozen voor een hoge kwaliteit grondverf en watergedragen twee-componentenlak. Deze lak is zo sterk dat het mijn mannengezin op een paar vierkante meter wel kan hebben 😉

2.Van de alkoof, dat is het tweepersoons slaapgedeelte boven de cabine, maken we de jongenskamer. En om het vertrouwde gevoel van thuis door te trekken naar de camper, krijgt deze plek dezelfde lichtblauwe kleur als de kinderkamer in ons appartement. Dat werkt ook nog eens extra ruimtelijk en lekker fris in deze relatief kleine ruimte. Helemaal rondom, net boven het matras uit, heb ik gras geschilderd en stickers van bosdieren geplakt… een beetje ‘van buiten naar binnen’ gehaald. Onze oudste zoon Roemer is meteen wild enthousiast en vol trots laat hij vriendjes zijn nieuwe bed zien!

3.Ook zaaien we kruiden in twee ‘balkonhangbakjes’ die we strakjes heel makkelijk uit het camperkeukenraam kunnen hangen (alleen op locatie natuurlijk ;-). Vooral Roemer vindt dat zaaien en laten groeien altijd erg leuk om te doen en zo vergroten we al ‘spelenderwijs’ zijn betrokkenheid bij dit project. Straks kan hij mooi zijn eigen pesto maken onderweg. Zelf vind ik het belangrijk om gezond en biologisch te eten en met zo’n mobiele kruidentuin heb ik daar weer wat beter zicht op…
4.

En dan stel ik me zo voor dat we strakjes als we op pad zijn, en de kindjes in hun bosbed liggen te slapen, Michiel en ik nog heerlijk lang natafelen onder een zwoele sterrenhemel, heerlijk romantisch aan een biertafelset! Daar moest ik dus ook nog wat mee 🙂

Gelukkig zijn er zoveel leuke zeiltjes te krijgen om de tafel en bankjes mee te bekleden. Heel makkelijk om te doen met een nietpistooltje en je hebt, oh lucky me, supersnel resultaat!
Kaarslicht (of maanlicht), olijfje, glaasje cava… ik zie het letterlijk en figuurlijk weer helemaal zitten!

Zomerse groet,
Jet

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten