Jet van der Graaf (4/5)

Jet van der Graaf (in het dagelijks leven vormgever) heeft een droom: met haar man en twee zoontjes de wereld over in een oude camper. De jarennegentig-camper is al aangeschaft, en er wordt nu dag en nacht gewerkt om de binnen- en buitenkant te pimpen. Jet maakte vijf gastblogs voor ons waarin ze haar tips, twijfels, beslissingen en geluksmomentjes deelt. Dit is deel vier.

Party on wheels
De binnenkant van de camper is nu echt bijna klaar. Alleen de vloer moet nog en verder laten we het ‘open’ zodat het binnen kan ‘groeien’ en persoonlijker kan worden door wat we op onze reizen gaan tegenkomen.

Jet_week4_1
Maar dan de buitenkant… de originele fabriekssignatuur staat inmiddels haaks op het interieur. Tijd voor een rigoureus plan! En daar moest nog wel een flink ei over worden gelegd. De basiskleur, gaan we voor pastel of voor fel? Feit is dat ons campertje geen coole retro-vormen heeft, dus pastelkleurige banen slaan al snel een beetje als een tang op een varken.

Jet_week4_2
De kleur zal dus de niet-zo-sexy vorm moeten gaan overstemmen. Oranje dan? Mmm… te veel voetbal. De rest van de zwarte schoolbordverf erop? …te ‘doomy’, liever niet dus.

En toen bedachten we dat we gewoon al onze busjes – nu en in de toekomst – rood gaan maken. We zijn tenslotte begonnen met de een rood-witte oldtimer VW-bus. En daar waren we qua kleur altijd erg dol op, dus deze maken we ook rood. En het zal vast ons laatste campertje niet zijn, dus de volgende beloven we dan ook maar alvast meteen rood te maken. Zo, alvast een kleurkeuzestressmoment getackeld!

Jet_week4_3
Maar dan… een patroon erop of een hippie-schildering of de kinderen met verf hun gang laten gaan? Sowieso, wat gaan we kiezen: wordt het verven of plakken met folie? Gelukkig kunnen we een en ander prutsen in Photoshop. Het Orla Kiely-patroon valt uiteindelijk af. We zijn echt heel blij met ons Orla Kiely-behangetje in de bus, maar het moet niet ‘too much’ worden, te gelikt allemaal. Het mag allemaal best wel wat meer ‘loose’, wat meer flowerpower.

Jet_week4_4
Bloemen erop… of is dat weer te lollig… vlaggetjes dan? Uiteindelijk is het een heuse ‘party on wheels’ geworden, geverfd met een goede kwaliteit acryl hoogglanslak. Het resultaat? Dat zie je in de volgende en laatste No-Mad Family blog.

Zomerse groet,

Jet

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten