Lisa Manuels (1/5)

Deze maand zal Lisa Manuels ons meer vertellen over haar creatieve leven in Rotterdam. In de eerste aflevering van haar gastblog kun je lezen hoe ze de feestmaand voorbereidt in haar winkeltje Elle Aime. 

Foto 1_aangepast

In mijn winkel Elle Aime in Rotterdam verkoop ik vooral werk dat handgemaakt is door verschillende ontwerpers en illustratoren. Zeefdrukken in gelimiteerde oplage, zelfgemaakte kussentjes en totebags, kettingen met porseleinen hangers en nog veel meer. Elk product heeft een eigen verhaal en dat maakt het verkopen (en kopen) van deze spulletjes extra leuk. Wanneer ik iets verkoop, probeer ik er altijd iets bij te vertellen over de ontwerper, het proces of de materialen. Maar de makers zelf kunnen dat natuurlijk nog veel beter!

Foto 2Om de mensen achter het product te laten zien organiseer ik op 12 december voor de derde keer een Mini Markt in de winkel. Die dag komen er negen ontwerpers samen om hun werk te laten zien en verkopen. Je kunt een praatje met ze maken, hun laatste collectie bewonderen of ze zelfs even aan het werk zien. Een goed moment om unieke (kerst)cadeautjes te scoren, dus! Ik weet wel wat ik aan het doen ben op die dag 😉

Foto 3
Erika van Mikodesign is een meester in alles wat mini is en zij komt mijn etalage omtoveren tot een mini-huiskamertje. Hoe leuk is dat? Ze maakt zelf een bank met echte stoffen kussens, een houten schouw en een kleine kerstkrans. Een sushimatje wordt een rolgordijn voor het raam en een placemat dient als vloerkleed. Erika’s poppen mogen in de huiskamer wonen en natuurlijk wordt het huis aangekleed met allerlei producten die ik ook in Elle Aime verkoop – maar dan in het miniatuur!

Foto 4

Foto 5
Foto 6Erika heeft al een hele grote verzameling van allerlei miniatuur hebbedingetjes en ik zal van papier de laatste puntjes op de i zetten. Ik ga dus weer even verder met het maken van mini-slingertjes en cadeautjes! Je kunt het eindresultaat vanaf vrijdag 4 december komen bewonderen in de winkel of op Instagram.

Je kunt hier meer informatie vinden over de Mini Markt. En kijk eens op het Instagram-account van Mikodesign voor meer mini inspiratie!

Foto 7

Foto 8

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING