De illustraties van Grootzus

Er zijn van die illustratoren die eigenlijk werk voor kinderen maken, maar zo goed zijn dat ze alle leeftijden kunnen bekoren. De bordjes, lampjes en posters van Francien Verhulst, die willen wij ook wel…

140125_Saturday_Market_GrootzusKun je iets meer over jezelf vertellen?
“Ik ben Francien Verhulst, 36, alleenstaande moeder met verkering, woon in Rotterdam (waar ik ook vandaan kom), samen met mijn twee kinderen Veere (8) en Amos (3). Als kind tekende ik altijd. De kunstacademie was dan ook een logische opleiding na het VWO. Plaatjes maken vind ik het leukste dat er is. Dingen mooier maken dan ze zijn, binnen gegeven kaders. Dat is volgens mij sowieso de definitie van geluk, in alles in het leven. Versieren, mooi maken, daar hou ik van.”

Hoe maak je je collages precies?
“Ik verzamel plaatjes uit boeken, van verpakkingen, van spullen en veel van internet. Ik fotografeer alles wat ik mooi vind. Structuren, kleuren, vormen, die bewaar ik in een enorm archief waar ik uit put als ik collages maak in Photoshop. Daarin heb ik – alsof het laatjes in een kast zijn – allemaal mappen in m’n digitale archief. Die zorgen voor inspiratie. Ik heb een idee of plan en zoek dan naar het juiste beeldmateriaal. Gedurende de zoektocht kom ik daardoor weer allemaal nieuwe ideeën tegen.”

Waarom ben je naast je illustratiewerk ook zelf een webshop begonnen?
“Voor de geboorte van mijn nichtje, wilde ik een mooi cadeau maken. Ik ben op zoek gegaan naar een lampje, dat ik kon bewerken zodat ik er zelf een afbeelding op kon plaatsen. Zo begon het, want de lampjes waren leuk! Het is heel leuk om artikelen te verkopen. Ik hoor vaak dat kinderen zo dol zijn op het lampje, dat het een onderdeel is van het bedritueel. Het lampje moet gedag gezegd worden voor het slapen gaan.”

Heb je nog plannen of wensen voor de toekomst van je werk?
“Ik zou heel graag een mooi en lekker boek willen maken met platen waar je uren naar kunt kijken. Voor kinderen en volwassenen!”

Grootzus.nl

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training ga je zorgen voor jezelf. Je neemt de tijd om je af te vragen hoe het echt met je gaat en je last rust- en reflectiemomenten in.

BEKIJK DEZE TRAINING