Art before breakfast

Soms lukt het maar niet om tijd te maken om te tekenen of craften. Journalist Caroline Buijs ontdekte dat er elke dag wel een gaatje te vinden is. Met dank aan illustrator Danny Gregory. In Flow 8 lees je er meer over.

20151207_ArtBeforebreakfast_1

Danny Gregory schreef diverse boeken over creativiteit en zijn illustraties verschenen in onder andere The New York Times.  Hij is mede-eigenaar van Sketchbook-Skool, waar je met behulp van videofilmpjes online onder meer art journaling cursussen kunt volgen. Via zijn boeken, zoals Art before breakfast en The creative license, krijgt hij over de hele wereld weer mensen aan het tekenen. Hieronder lees je drie tips van Danny Gregory om vaker te tekenen, ook al heb je weinig tijd:

  • Verdeel je blaadje in een stuk of twaalf vierkantjes en maak daarin tekeningetjes van twee minuten. Na een week of twee heb je een paar prachtige pagina’s vol verschillende kleine tekenmomenten.
  • Wees blij met iedere vertraagde vlucht of treinstoring. Want dan heb je mooi tijd om de andere passagiers te tekenen die zitten te slapen of aan het lezen zijn.
  • Maak er een gewoonte van de veranderingen in de natuur te observeren en teken elke maand een vast element: een plant op je balkon, het uitzicht vanaf het bankje in het park, je moestuintje enzovoort.

20151207_ArtBeforebreakfast_3

Het boek van Danny Gregory is hier te bestellen. En de ontdekkingen die Caroline deed over tijd vinden om creatief bezig te zijn vind je in Flow 8.

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING