Leren breien: 3 websites ter inspiratie

leren breien

Om te leren breien heb je niet per se een handige oma of een reeks workshops nodig. Je kunt het ook prima leren via deze websites. 

Leren breien met We are knitters

We are knitters is een internationale website waar je niet alleen complete (beginners)pakketten vindt met patronen en bollen wol, maar waar je ook kunt leren breien. Ze hebben duidelijke instructiefilmpjes in het Engels. Ook zijn ze makkelijk te volgen en leggen ze veel verschillende technieken uit.

Wolplein

Wolplein is een Nederlandse webwinkel met niet alleen honderden verschillende soorten garen en haak- en breipatronen, maar ze hebben ook een apart kopje met instructiefilmpjes over breien. De video’s lijken op die van We are knitters, maar zijn in het Nederlands. Je kunt er handige tutorials vinden over basis- én gevorderde breisteken. Het bekijken van alle basisvideo’s kun je zien als een soort gratis en online minicursus voor als je het graag wilt leren. En ook leuk: als je de basis eenmaal onder de knie hebt, kun je ook de filmpjes met uitleg over lastigere steken bekijken.

Wool and the gang

Deze website heeft hetzelfde concept als We are knitters, maar dan met een uitgebreider aanbod aan instructiefilmpjes. Ze hebben het niet alleen over breien, maar ook over haken en macrameeën. In The woolschool vind je wel 102 video’s over breien. Elke video bespreekt een nieuw onderwerp. Daarnaast zijn er blogs met tips en trucs om het breien makkelijker te maken.

  • Wil je het ook proberen? We schreven meerdere blogjes over breien en deelden ook een aantal patronen (van onder meer een deken).

Tekst en fotografie Bente van de Wouw

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten