Gezocht: divers journalistiek talent

divers journalistiek talent

In februari start DPG Media, de uitgeverij waartoe ook Flow behoort, met de tweede editie van het Traineeship (divers) journalistiek talent.

Ben jij nieuwsgierig en kun je als geen ander verhalen vertellen? Heb jij er nooit bij stilgestaan om de journalistiek in te gaan terwijl je er misschien wel geknipt voor bent? Dan is dit misschien iets voor jou.

Tijdens dit traineeship werk je zes maanden lang een dag per week op diverse redacties (en ja dat kan ook de Flow redactie zijn!) en leer je van alles over redacties, journalistiek, kranten en tijdschriften, online content en meer. Het idee is dat je het traineeship naast je bestaande werk volgt, en zo kijkt of werken in de media bij je past. Afgelopen jaar begonnen de eerste tien trainees aan dit traject, en hier vertellen zij er meer over.

Voor wie?

it traineeship organiseert DPG Media voor horizontale instromers met diverse achtergronden; kandidaten met een andere vooropleiding, terwijl het hart ligt in de journalistieke/creatieve hoek. Kandidaten met passie voor media maken – maar zonder de bijbehorende opleiding en ervaring. Wat DPG Media vraagt:

  • Een grote passie voor nieuws, een brede algemene kennis en je volgt de actualiteit op de voet.
  • Je hebt een sterke pen en/of kan mensen raken met jouw videoreportages of podcasts.
  • Je bent enorm gemotiveerd om je zes maanden onder te dompelen in het werkveld van de journalistiek en mee te lopen op de grootste redacties van Nederland.

Waarom?

Als het grootste mediabedrijf van Nederland staat DPG Media open voor alle talent in de maatschappij. Kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord worden graag uitgenodigd om te solliciteren op dit traineeship. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. DPG is benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

“Willen wij als mediabedrijf heel Nederland aanspreken, dan zouden wij ook heel Nederland moeten vertegenwoordigen. De deur gaat dus wagenwijd open in de hoop ook dit jaar weer verrast te worden door de grote diversiteit van talent in Nederland”, aldus Melanie van Hemert, directeur HR bij DPG Media.

Wat kun je verwachten?

Dit verkorte traineeship journalistiek duurt 6 maanden en vindt één dag per week (op de vrijdag) plaats. Er is aandacht voor zowel vakinhoudelijke skills als het voorbereiden op een eventuele nieuwe carrière. Verder:

  • Bouw je aan een stevige basis voor je eigen netwerk en portfolio.
  • Is dit dé mogelijkheid om je journalistieke droom waar te maken.
  • Leer je de fijne kneepjes van het journalistieke vak door toptrainers.
  • Krijg je een mentor en een buddy uit het werkveld toegewezen.
  • En stroom je straks wellicht door op één van de DPG Media redacties

Aanmelden?

Illustratie Léa le Pivert

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING