Iris is pottenbakker en hoopt te inspireren om wat langzamer te leven

pottenbakker

Iris maakt als pottenbakker keramieken bordjes, kopjes en ander servies onder het motto Slow moments for mindful living. Ze hoopt anderen met haar Studio Milk and Oats te inspireren het ook wat langzamer aan te doen.

Ze begon met pottenbakken om wat meer aanwezig te zijn in het moment en richtte haar studio in 2020 op om anderen ook bewuster te maken van de eenvoud van het leven. Haar servies weerspiegelt die eenvoud: simpel en eerlijk.

Iris op haar website: ‘In een tijd waarin we zo snel afgeleid worden van de dingen die er het meest toe doen, wil ik een moment van stilte aanbieden. Een moment waarin je gewoon jij kunt zijn. Waarin je je bewust wordt van wat er allemaal al is.’

‘Van pottenbakken kom ik uit mijn hoofd’

In een artikel voor AD vertelt ze dat ze door pottenbakken zo rustig wordt. Iris: ‘Er gebeurt altijd zo veel in mijn hoofd, en ik heb er soms moeite mee dat los te laten. Behalve wanneer ik met keramiek bezig ben, dan gaat dat heel makkelijk.’

Ze gaf zichzelf een cursus pottenbakken cadeau nadat ze was afgestudeerd, zo’n zes jaar geleden. Even wat anders dan continue achter dat scherm zitten, was haar beweegreden. Een hobby werd al snel groter dan dat, en nu werkt ze twee dagen in haar eigen studio in huis. Haar producten herken je aan de natuurlijke kleuren en organische vormen. Haar inspiratie haalt de pottenbakker uit de natuur.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Bron AD  Fotografie Hannah Kasteleijn / Oh Magnolia Stories

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING