Plaatjes kijken met Marjolijn: baboesjka-katten van Selynn

Selynn Lovelee

Flow’s coördinator beeld & rechten Marjolijn (ook wel bekend als onze beelddetective) spoort de mooiste plaatjes op. Vaak te mooi om niet te delen. Deze keer: de baboesjka-katten van Selynn Lovelee.

Naast beelddetective is Flow’s Marjolijn ook een enorme dierenvriend die graag plaatjes van schattige beesten bekijkt. Zo vond ze de tekeningen van Selynn: een Duitse tekenaar die óók een grote passie voor snoezige viervoeters heeft. Selynn illustreert ‘babushcats’, zoals ze haar werk zelf noemt.

Katten die met hun hoofddoekjes lijken op baboesjka’s: oude Russische vrouwen. Je kent ze misschien ook wel als die houten poppetjes die je openmaakt en waar in elk vrouwtje weer een kleiner vrouwtje verstopt zit.

Naast de babushcats tekent deze fantasierijke artiest ook graag andere dieren. Je kunt in haar webshop kleurrijke prints en ansichtkaarten vinden met zowel katten als honden, vossen en vogels.

Meer lezen en bekijken?

Tekst Ruby Wijdenbosch

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING