Zelfgemaakte ijslolly’s

In augustus kijkt iedereen op de redactie van Flow verwachtingsvol uit naar de verjaardag van eindredacteur Ellen (@zuuz_nl). Ze maakt ieder jaar de lekkerste traktaties en vorig jaar verraste ze ons met zelfgemaakte ijsjes.

  • De witte ijsjes zijn citroentaartijsjes. Het recept komt van het blog van Smittenkitchen. Ellen heeft een aantal ijsjes bestrooid met fijngemalen bastognekoeken.
  • De donkere ijsjes zijn chocoladefudge-ijsjes en dit recept vond ze op het blog van Food52.com. Ze versierde ze met geroosterde en fijngehakte hazelnoten.
  • De rode ijslolly’s zijn gemaakt van ongeveer 300 gram watermeloen en ijsjes met aardbeien. Ellen pureerde het fruit, de ijsjes, 1 uitgeperste limoen en 60-100 gram poedersuiker in de blender (of keukenmachine). Ellen: “Proef even of het zo zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat suiker toe. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en laat het een paar uur bevriezen. Bij de watermeloenijsjes voegde ik nog kleine chocoladedruppels toe om de pitjes na te bootsen.”

Ellen gebruikte ijsvormpjes van Pavoni. Dat zijn zachte siliconen ijsvormpjes waar je de ijsjes na het bevriezen heel makkelijk uit kunt drukken. De ijsjes bevriezen liggend, met het houten stokje erin (stokjes en ijsmallen zijn verkrijgbaar bij de Sligro). Maar je kunt ook een siliconen muffinvorm of papieren bekertjes gebruiken waar je de stokjes rechtop in zet. 

2
reageren

2 reactions

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Promotional image

Nu met 30% korting

Flow Winter pakket

Een pakket met Flow Leven & Liefde, Notebook for Paper Lovers en Mix and Match.

Shop >