How to: verse kruiden drogen

verse kruiden drogen

Wil je het eens proberen, verse kruiden drogen? We vertellen je hoe het moet aan de hand van twee methodes.

De volgende kruiden zijn geschikt om te drogen: tijm, munt, oregano, laurier, marjolein, rozemarijn, salie en dragon.

Methode 1: drogen aan een lijn

  1. Bind de kruiden bij elkaar met een elastiekje.
  2. Hang de bosjes ondersteboven aan een lijn.
  3. Bind eventueel een papieren zak om de kruidenbosjes: zo worden ze niet stoffig.
  4. Laat ze drogen op een warme en goed geventileerde plek, bijvoorbeeld op zolder.
  5. Droogtijd: circa één tot twee weken.

Methode 2: drogen in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 35 graden.
  2. Maak de kruiden schoon en dep ze goed droog.
  3. Leg de kruiden op een met aluminiumfolie bekleed bakblik of rooster.
  4. Laat de ovendeur op een kiertje staan zodat het vocht weg kan.
  5. Droog niet langer dan twaalf uur: zodra de kruiden gaan geuren, heb je ze eigenlijk net te lang gedroogd.

Bewaar koel en donker, in luchtdichte blikken of potten, en verkruimel de kruiden pas bij gebruik. Ongeveer twaalf maanden houdbaar.

Tekst Caroline Buijs Illustraties Louise Lockhart

verse kruiden drogen

 

Promotional image Promotional image

Meer Flow tijdens de vakantie

EXTRA VAKANTIEBOEK VOOR MAAR € 5

Geniet van extra veel Flow tijdens je vakantie voor maar € 5 extra. Koop nu de Flow Vakantiebox 2018 en krijg een voorgaand vakantieboek naar keuze erbij voor € 5.

Naar de shop