Doe-tip: buitenconcerten Koorbiënnale

Koorbiënnale

In het laatste weekend van juni begint de tiende editie van de Internationale Koorbiënnale buitenconcerten in Haarlem en Amsterdam. Het is een tiendaags festival om de diversiteit en actualiteit van koormuziek te vieren én door te geven. 

Op het festival zijn zangers en dansers van over de hele wereld te zien. Het programma varieert van hofjesconcerten in Haarlem tot een nachtelijke fietstocht langs geheime locaties met intieme concerten. Maar er zijn ook grote gospelconcerten, workshops en masterclassen.

Het festival begon twintig jaar geleden als een klein, intiem evenement voor enthousiastelingen voor koorzang en gospel. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een internationaal tiendaags evenement dat ieder jaar weer nieuwe talenten en oude bekenden een podium biedt.

Een aanrader is het concert van Holland Baroque samen met het London Community Gospel Choir, dat eerder optrad met onder andere George Michael en Madonna. In dit optreden komen barok en gospel samen op een heel nieuwe manier.

  • De Koorbiënnale vindt plaats van vrijdag 28 juni t/m zondag 7 juli 2019
  • Kaarten kopen kan via Koorbiennale.nl 

 

Promotional image Promotional image

Nieuw: Your Flow Keep Calm Daily Craft Book

Ga naar de shop