3x bomen planten voor een betere planeet

Dat we collectief steeds duurzamer gaan leven vinden we een goede zaak. Daarnaast is het tijd voor de volgende stap: regeneratie.

Bij duurzaamheid gaat het erom dat de aarde niet uitgeput raakt en voor een lange – duurzame – manier leefbaar blijft voor mensen, dieren en planten. De natuur heeft een regenererend vermogen en kan zichzelf herstellen. We kunnen de natuur daar ook een handje bij helpen. Landschapsregeneratie, regeneratieve landbouw en klimaatpositieve bedrijfsvoering zijn enkele stappen die we kunnen nemen om de aarde mooier voor onze kinderen achter te laten. Zo kun je zelf aan regeneratie bijdragen door het planten van bomen.

Trees for all

Bij Trees for all kun je bomen in Nederland en in het buitenland (laten) planten, en CO2 compenseren als je bijvoorbeeld op vliegvakantie gaat. Je kunt een boom aan iemand cadeau doen, of bedrijven kunnen voor elk verkocht product een boom planten. Door nieuwe bossen te planten en bestaande te herstellen, draagt Trees for all bij aan CO2-absorptie, herstel van het ecosystemen en de biodiversiteit en armoedebestrijding.

Treedom

De internationale organisatie Treedom plant bomen bij lokale boeren in landen als Kenia, Kameroen en Guatemala. Koop je een inheemse cacao-, koffie-, mango-, avocado- of andere boom, dan draag je bij aan verschillende lokale en globale voordelen. Zo kunnen de boeren en hun gezin een gezond bestaan opbouwen, worden voedingsrijke gebieden gecreëerd, neemt CO2-absorbtie toe door de vergroening en kunnen de vruchten van de bomen gegeten of verkocht worden.
Leuk is ook dat je op het platform van Treedom ‘jouw’ boom kunt volgen, meer kunt leren over die specifieke boomsoort, en je de CO2-compensatie (jaarlijks) ziet groeien.

Plant een olijfboom

Bomen planten voor vrede, dat is wat Plant een olijfboom doet. Door gesponsorde olijfbomen te planten bij Palestijnse boeren, zet deze community zich in voor een rechtvaardige vrede in Palestina en Israël. In Palestina zijn zo’n zeven miljoen bomen te vinden die gemiddeld 200-300 jaar oud zijn. De oudste olijfboom in Palestina is 4.500 jaar oud. En de olijfboom is een symbool geworden voor vrede, hoop, wijsheid en welvaart. Door het conflict tussen Israël en Palestina worden tienduizenden bomen ontworteld of ontoegankelijk voor Palestijnen. Door olijfbomen op ongecultiveerd privéland van Palestijnen te planten, lopen de boeren minder risico dat het land geconfisqueerd wordt. Olijfbomen planten in Palestina is daarmee een geweldloos verzet dat bijdraagt aan vrede en een groenere planeet.

Tekst en fotografie Nina van Hilst

Promotional image Promotional image

Inclusief 37 paper goodies

Flow Vakantiebox

Met een extra dik boek (met verhalen over wat het toeval je brengt) en weer veel paper goodies, waaronder postcards, stickers, zakjes voor (natuur)vondsten en polaroids.

Bestel zonder verzendkosten