3x botanische tuin bezoeken in Nederland

Botanische tuin

Een botanische tuin bezoeken is een aanrader als je inspiratie en ideeën zoekt voor je eigen tuin, maar het is ook gewoon heel ontspannen om door mooi aangelegde tuinen te wandelen. Deze locaties zijn de moeite waard.

  1. Trompenburg Tuinen & Arboretum is een botanische tuin van acht hectare met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Aan de rand van het centrum in Rotterdam en de wijk Kralingen. Je vindt er tegenwoordig ook een voedselbos, waar voedselproductie, ecologische rijkdom en een hoge belevingswaarde worden gecombineerd. Op dit moment zijn de tuinen vanwege coronamaatregelen nog gesloten.
  2. De Tuinen van Appeltern is het grootste inspiratietuinpark van Nederland, met onder meer 22 voorbeeldtuinen en een plantenmarkt. Je vindt er ook een vaste plantentuin, met 10.000 m² aan voorbeeldborders.
  3. Op en rond Fort Hoofddijk in Utrecht liggen de botanische tuinen van de Universiteit Utrecht. In de tuinen zijn planten uit de hele wereld te zien. Er zijn een grote rotstuin, een bamboebos, een ontdektuin en tropische kassen. Op dit moment zijn de tuinen vanwege coronamaatregelen nog gesloten.

Samenstelling Jeannette Jonker Fotografie Annie Spratt/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Wacht even

Neem vaker een #flowmomentje. Mijmer, verveel je, reflecteer, wacht en vooral: doe even niets. Want dat zijn we stiekem een beetje verleerd.

Even niets: zo doe je dat