Een variatie op je wandeling: loop een rondje met een ezel

ezel

We wandelen heel wat af tegenwoordig. Voor een variatie op je rondje kun je naar Zeist gaan. Daar kun je aan de wandel met een ezel.

Opvang De Ezelsociëteit in Zeist vangt ezels op die in nood zijn. Bijvoorbeeld omdat ze ziek, verwaarloosd, mishandeld of bejaard zijn. Normaal gesproken is de opvang open voor bezoekers en kun je de ezels bekijken en aandacht geven, maar tijdens de lockdowns veranderde dat.

Toen ze dicht waren door de maatregelen, bedachten de vrijwilligers een nieuwe manier waardoor de ezels toch aan hun gezelschap en beweging komen. Je kunt namelijk in het nabije bos wandelen met een ezel. Naast dat het een bijzondere ervaring is, zorg je er ook voor dat de ezel (en jijzelf) aan zijn dagelijkse stappen komt.

Ook nu veel maatregelen weer opgeheven zijn, kun je nog steeds mee wandelen. Je kunt via de website een afspraak maken voor een wandeling van twee uur.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Annie Spratt/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS