Goed nieuws: een bever is de nieuwe stadsbewoner van Rotterdam

bever

Met al die negatieve berichtgeving is het weleens fijn: zo’n positief of luchtig nieuwtje. Zo is er in Rotterdam een nieuwe stadsbewoner bijgekomen. Een bever heeft daar een grote burcht gebouwd en lijkt te blijven.

Waar die exact zit houden de boswachters geheim voor de bescherming van het dier, maar hij verblijft in elk geval op het Eiland van Brienenoord in de Nieuwe Maas bij Rotterdam-IJsselmonde op Zuid, lezen we in een artikel van AD.

Van de constante stroom auto’s en de drukke scheepvaart lijkt de bever geen last te hebben. Zo vertelt boswachter Groeneveld dat ze al lange tijd knaagsporen zien. “Dat betekent dat de bever er al een tijdje zit. Dit is geen zwerver meer.” Oftewel: het is waarschijnlijk een blijvertje.

Hoe de bever precies in Rotterdam is gekomen is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk zijn de dieren vanuit de Biesbosch – waar al lange tijd een grote populatie zit – langzaam naar de grote stad getrokken. En dat is mooi, want de beesten houden de natuur gezond.

Bevers spotten

Hoewel de Rotterdamse bever moeilijk op te sporen is – hij is vooral actief in de schemering en het donker en wordt momenteel beschermd – zijn er wel andere plekken waar je op zoek kunt gaan naar bevers. Zo vind je er in De Biesbosch zo’n driehonderd. Ben je op de juiste plek op het juiste moment, dan kun je er zomaar een tegenkomen.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw Bron AD Fotografie

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training ga je zorgen voor jezelf. Je neemt de tijd om je af te vragen hoe het echt met je gaat en je last rust- en reflectiemomenten in.

BEKIJK DEZE TRAINING