Wandelen op de Veluwe rondom Putten, Ermelo en Harderwijk

Veluwe

De Veluwe zit vol mooie plekken. Je kunt er uren door de bossen, heide of zandvlaktes wandelen. We delen een aantal wandelplekken in het Gelderse Putten, Ermelo en Harderwijk.

Harderwijk

Hanzestad Harderwijk zit vol met mooie straten, water en oude gebouwen. De stad is daardoor zeker geschikt voor een stadswandeling. Wissel de Vischmarkt af met de havens en de boulevard met deze wandelroute.

Oud Groevenbeek

Landgoed Oud Groevenbeek ligt vlak bij het Gelderse dorp Ermelo (eigenlijk een beetje tussen Ermelo en Putten in). Je kunt er goed wandelen door het bos en genieten van het prachtige kasteel en de watertoren die je onderweg tegenkomt. Sommige routes komen zelfs uit op de Ermelosche Heide. Heb je zin in een drankje of iets lekkers? Vlak bij het landgoed vind je een theehuis.

Beekhuizerzand

Vlak bij Harderwijk vind je het Beekhuizerzand. Een uitgestrekte zandvlakte, afgewisseld met bos. Een perfecte plek voor mountainbikers en fietsers, maar ook zeker om te wandelen.

Landgoed Schovenhorst

Het bos rondom landgoed Schovenhorst is een fijne plek om te wandelen. Je vindt er ook een uitkijktoren, waar je voor een klein bedrag op 38 meter hoogte kunt genieten van een weids uitzicht. Zin in een warme chocolademelk na (of voor) je wandeling? Bij het landgoed zit ook een restaurant.

Meer lezen

Tekst en fotografie Rachel Vieth

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING