Een week voor jezelf: selfcare cursus van Flow

selfcare training flow - header

Hoe gaat het met je? Sta je daar eigenlijk wel genoeg bij stil? Samen met Museum van de Geest en mindfulnesstrainer Karin Hoens organiseren we vanaf 19 april een week vol reflectie en selfcare.

Update: deze online cursus is inmiddels van start gegaan, inschrijven kan niet meer. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige online cursussen en reflectiemomenten van Flow? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Vaak zorgen we goed voor de mensen om ons heen, maar vergeten we onszelf. Zijn we mild voor de ander, maar beoordelen we onze eigen ‘fouten’ of imperfecties des te strenger. Rennen en vliegen we maar door, terwijl we ons schuldig voelen over wat niet goed genoeg is.

In deze zevendaagse cursus ga je zorgen voor jezelf. Je neemt de tijd om je af te vragen: hoe gaat het eigenlijk met me? Hoe kan ik wat vaker naar mezelf omkijken? Wat heb ik nu nodig? En leer je, ook na die ene week, vriendelijker en zorgzamer te zijn voor jezelf.

selfcare training quote

Wat krijg je?

 • Een week vol reflectie en selfcare
 • Zeven video’s van mindfulnesstrainer Karin Hoens
 • Elke dag een (kleine) opdracht
 • Dagelijkse nieuwsbrief met tips en downloadbare quotes
 • Extra paper goodie voor de eerste 1000 deelnemers (op = op): Flow themanummer (4-2021) ‘Hoe gaat het met je?’

Wat gaan we doen? 7x een videoles:

 1. Maandag Hoe gaat het met je?
 2. Dinsdag Van stress naar selfcare
 3. Woensdag Met compassie naar jezelf kijken
 4. Donderdag Anders denken, anders doen
 5. Vrijdag Wat kun je (niet) veranderen?
 6. Zaterdag Waar word jij blij van?
 7. Zondag Selfcare Sunday Homeretreat
 8. Extra: woensdag 28 april: Q&A-sessie via Instagram Live

selfcare training flow lessen - header

Na afloop blijven alle video’s en opdrachten nog anderhalve maand beschikbaar (tot 1 juni), zodat je de cursus ook in je eigen tempo kunt volgen. In de meivakantie bijvoorbeeld, of een andere week die jou goed uitkomt.

Hoe werkt het?

Vanaf maandag 19 april krijg je elke ochtend een nieuwsbrief van ons, met daarin een link naar de video op onze site. Met de code die je van ons ontvangt, kun je deze video bekijken. Op de woensdag erop organiseren we om 12.00 uur een live Q&A via Instagram live, die ook op een later moment terug te kijken is.

Aanmelden

 • Deze online cursus is inmiddels van start gegaan, inschrijven kan niet meer. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige online cursussen en reflectiemomenten van Flow? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
 • De prijs van de cursus is € 29,95, abonnees krijgen tien procent korting.
 • De oorspronkelijke inschrijving liep t/m donderdag 15 april. Wil je toch nog meedoen, en schrijf je je tussen vrijdag 16 april en zondag 18 april in? Dan ontvang jij je eerste nieuwsbrief met daarin de eerste les maandagmiddag (en vanaf dinsdag krijg je onze mails gewoon ’s morgensvroeg).
  Heb je je vóór vrijdag 16 april ingeschreven? Dan ontvang jij maandagochtend 19 april je eerste mail.
 • Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Over Karin Hoens

karin hoens mindfulness

Deze online cursus ontwikkelden we samen met Karin Hoens.

Karin is bewustzijnstrainer en -coach. Ze mixt en matcht haar levenservaring met mindfulness, compassie, systemisch werk, creativiteit en communicatie. Karin laat mensen ervaren hoe het is om leuker, lichter en liefdevoller te leven. Een-op-een, maar ook aan groepen en via organisaties als scholen, ziekenhuizen en gemeentes. We vinden dat Karin het zo goed begrijpt: dat sommige dingen zo makkelijk klinken, maar niet altijd zijn. En wat je dan wel kunt doen. Eerder ontwikkelde ze voor Flow de training Het leven kan anders.

Meer over Karin lees je op haar website Karinhoens.nu.

Museum van de Geest

Het Museum van de Geest in Haarlem vraagt aandacht voor het talent en de veerkracht van de geest. Samen maken we ons sterk voor meer aandacht en bewustwording rondom mental health, en wat je zelf kunt doen om daarvoor te zorgen. Onder andere met een speciale Flow Slow Art Route, en deze cursus.

Meer over het museum lees je op Museumvandegeest.nl.

selfcare training quote brene brown

 


Veel gestelde vragen

Kan ik nog meedoen?

De online cursus is inmiddels van start gegaan, inschrijven kan niet meer. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige online cursussen en reflectiemomenten van Flow? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ik heb me aangemeld, maar nog niets gehoord en geen mail gehad. Wat nu?

Tip: bekijk of de mail in je spam terecht is gekomen.

Heb je daar ook geen mail van ons ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice, zij kunnen je het beste en snelste helpen.

Hoe en waar wordt deze cursus gegeven?

Vanaf 19 april krijg je elke ochtend een mail van ons, met daarin een link naar de les op de website. Met de code die je van ons ontvangt, kun je de video’s, opdrachten en quotes op onze website bekijken.

Onze vorige cursus vond grotendeels plaats op Instagram, maar deze niet. Enkel de (optionele) Q&A-sessie op woensdag vindt plaats via Instagram Live. Meer informatie hierover lees je in de mails die je van ons ontvangt in de week van de cursus.

Tot wanneer kan ik me aanmelden? En hoe lang houd ik toegang?

De oorspronkelijke inschrijving liep t/m donderdag 15 april. Wil je toch nog meedoen, en schrijf je je tussen vrijdag 16 april en zondag 18 april in? Dan ontvang jij je eerste nieuwsbrief met daarin de eerste les maandagmiddag (en vanaf dinsdag krijg je onze mails gewoon ’s morgensvroeg).

Heb je je vóór vrijdag 16 april ingeschreven? Dan ontvang jij maandagochtend 19 april je eerste mail.

Na afloop blijven alle video’s, teksten en opdrachten nog anderhalve maand staan: tot 1 juni.

Kan ik ook op een ander moment meedoen?

Ja, dat kan. Vanaf maandag 19 april krijg je zeven dagen lang een mail met daarin de nieuwe les, maar je kunt al deze video’s ook later bekijken – en zo een week voor jezelf kiezen die beter uitkomt.

De e-mails vanaf een andere (zelfgekozen) startdatum ontvangen kan niet, maar je kunt tot 1 juni alle lessen nog bekijken en zo je eigen ‘Week voor jezelf’ plannen.

Hoe veel tijd kost het me ongeveer?

Alle video’s duren ongeveer een kwartier, en daarbij krijg je een (kleine) opdracht. Een meditatie om mee te doen bijvoorbeeld, op een schrijfopdracht.

Uiteraard ben je vrij om alles naar eigen tijd en wens te lezen, bekijken of uit te voeren – en dat hoeft dus zeker niet op die dag of binnen die ene week.

Wanneer ontvang ik de paper goodie bij deze cursus?

Na afloop van deze cursus verschijnt Flow 4, een themanummer rond hetzelfde onderwerp: selfcare. Dit nummer verschijnt op woensdag 28 april en valt rond die datum bij je in de bus.

Ben je abonnee en krijg je dit nummer al? Je kunt helaas geen andere paper goodie kiezen. Tip: geef het nummer cadeau aan iemand die ook wat selfcare kan gebruiken.

 

tijd voor de geest flow logo

Illustraties Louise Lockhart